Ingezonden: ‘Gevaarlijke overweg of te veel risico?’

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

Is de spoorwegovergang in Maarsbergen gevaarlijk of nemen weggebruikers te veel risico?

Op deze vraag moet snel antwoord komen naar aanleiding van het eenzijdige ongeluk dat afgelopen vrijdag aldaar plaatsvond. Mocht uit onderzoek blijken dat de situatie gevaarlijk is dan moeten er snel maatregelen worden genomen.

De daarvoor verantwoordelijke instanties moeten hun verantwoordelijkheid nemen. In de eerste plaats is dat ProRail. Mocht die instantie passief blijven, dan zullen de Nederlandse Spoorwegen en de gemeente Utrechtse Heuvelrug in actie moeten komen.

Eigen waarneming

Uit eigen waarneming weet ik dat de verkeerslichten vlak na de spoorwegovergang voor files zorgen. Wie de pech heeft dat het te lang duurt voordat lichten op groen springen, komt er tot zijn schrik achter dat hij midden op de spoorwegovergang staat. Als er dan een aanstormende trein in aantocht is, dan kan je alleen maar snel uitstappen en voor lief nemen dat je auto wordt vermorzeld.

Het laatste ongeluk, waarbij gelukkig geen doden, maar wel gewonden vielen, moet tot nadenken stemmen.

Het is te simpel om gewoon weer over te gaan tot de orde van de dag. Daarvoor is de situatie veel te gevaarlijk. Blijven maatregelen uit dan komen er schadeclaims wegens nalatigheid!

Moeten we wachten op het eerstvolgende ongeluk of worden we eindelijk eens wakker en gaan we de situatie verkeersveiliger maken?

René Leget

advertentie
advertentie