The Pink Panthers zakelijk naar een overwinning

12 december 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De rugbyers van the Pink Panthers speelden afgelopen zondag de returnwedstrijd tegen the Bassets uit Sassenheim. In de eerste wedstrijd wonnen the Bassets nipt. Om de met de top-drie te houden moesten de Panthers winnen. Het ontbreken van de geschorste Jeff Nuijten, de spelverdeler van de ploeg, was een absolute aderlating maar met een creatieve oplossing in de posities werd dit gemis opgevangen.

Door meteen goed druk te zetten op de Bassets scoorde The Pink Panthers al in de vierde minuut via Peter Waardenburg. De conversie werd niet benut dus bleef het bij een 0-5 voorsprong. Hierna probeerde the Bassets in hun spel te komen, maar door strak verdedigen van de roze mannen werd de weg naar de tryline dichtgehouden. In de veertiende minuut moesten the Pink Panthers al de eerste wissel doorvoeren. Door domme pech in de warming-up kneusde Peter Waardenburg zijn duim dusdanig, dat hij niet verder kon, zijn vervanger was Geoff de Zeeuw. Met de wat gehavende backline van the Pink Panthers was het niet eenvoudig om goede aanvallen op te zetten. Mede doordat Glenn Nuijten, de tweede center, zijn enkel blesseerde door de gaten in het veld. Gelukkig speelde hij door. Toch wisten de Panthers in de 34ste minuut een tweede try aan de score toe te voegen. Door een break van gelegenheids-flyhalf Marijn Tinus Schut, gevold door een goede pass op Glenn Nuijten en een mooie off-load van Nuijten op Adrian Herman kon een verdiende try gescoord worden. Ook nu zonder de conversie: 0-10. Vier minuten later werd een kick geplaatst achter de verdediging van the Bassets en door goede druk van Geoff de Zeeuw en Marc Verbraak op de full-back verwerkte de Sassenheimse verdediger de bal niet goed, een cadeautje voor Marc Verbraak die de derde try voor the Panthers wist te scoren. Door de benutte conversie kon de Driebergse ploeg gaan rusten met een 0-17 voorpsrong.

In de tweede helft voerde the Bassets de druk flink op. Met goed verdedigend werk van the Panthers duurde het toch tot de 19de minuut van de tweede helft voordat de thuisploeg tot scoren kwam, met een benutte conversie brachten de gastheren de stand op 7-17. Hierna lieten the Panthers zich weer onder druk zetten en in plaats van de backline aan het werk te zetten, lieten ze zich onder druk houden. In de 38ste minuut wist the Bassets door de verdediging heen te dringen en een try te scoren. De goede kicker van de Sassenheimers benutte wederom de conversie: 14-17. In de laatste vijf minuten wisten de Panthers de boel dicht te houden. De 14-17 einduitslag was op basis van het getoonde spel, zeker in de eerste helft een terechte uitslag.

Later op weg naar huis bleek dat de scheidsrechter een foutje had gemaakt en de einduitslag op 14-19 had gezet. Deze uitslag heeft echter geen gevolgen voor de totaalstand.

Komend weekeind, net als alle geplande wedstrijden in januari (rugby kent geen winterstop), spelen the Pink Panthers een thuiswedstrijd. Dan komt het Delftse Studenten Corps (DSR-c) op bezoek in Driebergen. Kick Off zondag 14.30 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt het tweede team van the Pink Panthers om 13.00 uur tegen REL2 uit Etten-leur.