Stroomstoring zet winkeliers in het donker

12 december 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - Een stroomstoring dwong de winkeliers vrijdagmiddag al hun creatieve zeilen bij te zetten, maar desondanks gingen de winkeldeuren veel eerder dan normaal dicht. ,,Een strop op de normaal drukke vrijdagmiddag, maar het was gewoon vroeg donker en we konden te weinig zien in de winkel.''

Van 13.15 tot bijna 18.00 uur was er geen stroom bij de panden vanaf Makelaardij Breur tot en met Mickey's Coiffure. De Maarnse Slagerij ging dicht: ,,We konden niet meer wegen, snijden en afrekenen.'' Ongesneden brood ging bij Van den Pol nog wel even over de toonbank en Passiflora wist buiten de kerstbomen nog van de hand te doen. Bij Mickeys zat men letterlijk met de handen in het haar. De föhn ging in de tas en de klanten werden zoveel mogelijk thuis of in de zaak in Leersum verder geholpen. Slijterij Brouwer verkocht een sfeervol wijntje bij kaarslicht.

Hoewel menigeen in eerste instantie dacht dat bij de sloopwerkzaamheden een kabel geraakt was, dan wel dat er bij de verbreding van de A12 iets misging, niets was minder waar. In de loop van de middag begon de firma Joulz bij de ondergrondse kabels ter hoogte van de parkeerplaatsen te zoeken naar de oorzaak van de stroomstoring en is een voorziening getroffen waardoor het licht en de verwarming tegen 18.00 uur weer aan gingen. Deze week is verder gewerkt aan een definitieve oplossing.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie