Ingezonden: SVMM in slotfase onderuit

Nieuws

MAARN-MAARSBERGEN - De laatste wedstrijd van de 1e fase van de competitie was tegen koploper DVSU in Utrecht. Dat DVSU een goed voetballende ploeg heeft was bekend. Vorig seizoen kreeg SVMM in het tweeluik van de slotfase van de competitie nog voetballes van deze talentvolle ploeg. Dit keer ging het gelukkig anders.

DVSU zette SVMM onder druk en de ploeg uit Maarn stond letterlijk met de rug tegen de muur. Door een hechte defensie en veel kunst en vliegwerk van doelman Richard van Laar bleef SVMM op de been. Na 25 minuten kwam SVMM onder de druk vandaan en kwam door een aantal vlijmscherpe uitvallen ook gevaarlijk voor de goal van DVSU. De grootste kans was nog voor Polle Westbroek, alleen op dit goede schot had de sterke keeper van DVSU ook een antwoord.

Na rust direct een sterk SVMM dat op elke linie meer de duels won en zo het spel van DVSU kon ontregelen. Zelf combineerde de Maarnse ploeg er goed op los en kwam drie keer alleen voor de goal van DVSU. Iedere keer werd de inzet echter door de keeper geweerd, ook de scheidsrechter durfde niet op de beslissende momenten te fluiten om de bal op de stip te leggen. Waar iedereen uiteindelijk dacht dat er een 0-0 eindstand op het bord zou komen sloeg DVSU in de slotfase toch toe, DVSU scoorde uit één van de spaarzame mogelijkheden van de 2e helft, 1-0.

SVMM kon geen bekroning vinden voor deze sterke wedstrijd tegen DVSU. Wel kunnen de Maarnse voetballers buigen op een goede reeks aan wedstrijden. Dit biedt voldoende perspectief voor de 2e seizoenshelft.

1-0 83 min.

SVMM; Richard van Laar; Tim de Fluiter, Simon Veldhuizen, Juri Goed (68 min. John Verhage), Jacob van den Essenburg; Robin Petersen, Polle Westbroek, Stefan Prij; Niek van Vemde (75 min. William Potappel) Nick Engelen, Mark Hamulyak.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 7 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 17 uur geleden