Van badhanddoek tot photoshoot

11 december 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Na de succesvolle 'oude' badhanddoekenactie uit 2009 in de gemeente Utrechtse Heuvelrug willen Diderik van Kesteren en Marco Versluis, zich ook dit jaar, net als de leerlingen van het Revius Lyceum, volop inzetten voor de hulpbehoevende zeehondjes.

2011 is een jaar met een negatief record van opgevangen zeehonden bij de zeehondencrèche Lenie t ’Hart, vertelt Marco Versluis als EHBZ’er Eerste hulp bij zeehonden.. Hij is al ruim 5 jaar werkzaam als vrijwilliger bij de zeehondencrèche in Pieterburen. Er is dit jaar vooral een grote toename van jonge 'gewone' zeehonden met longwormen, een kinderziekte die veel zeehonden treft in de leeftijd van 0 tot 1 jaar.

Bijdragen kan door aan de badhanddoekenactie deel te nemen door middel van het inzamelen van oude badhanddoeken. De initiatiefnemers hopen, mede namens de zeehonden, op een veelvoud van de inzameling uit 2009 en dat waren al 2500 badhanddoeken. Dus kom ze weer brengen Bij Foto van Kesteren Doorn of Bunnik.

Als aanvulling op deze actie organiseert Foto van Kesteren een foto workshop in de zeehondencrèche in Pieterburen. Voor 39 euro per persoon kunnen maximaal twintig deelnemers op deze locatie van alles leren over de techniek van het fotograferen, inclusief vip rondleiding achter de schermen, lunch en……natuurlijk een exclusieve Photoshoot met deze prachtige vertederende schepsels.

Met de opbrengst van de workshop adopteren we een zeehond. Twee deelnemers worden na de workshop uitgeloot om na het herstel van de geadopteerde zeehond, de zeehond weer vrij te laten. Dit is gegarandeerd een zeer bijzondere ervaring! Wilt u geen workshop volgen maar wel een bijdrage leveren, dan kunt u doneren in de collectebus bij Foto van Kesteren Doorn en Bunnik.

Voor meer informatie over zeehondenopvang in Nederland: www.zeehondencreche.nl

advertentie
advertentie