Kunstgrasveld

11 december 2011 om 00:00 Nieuws

UTRECHTSE HEUVELRUG/DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Er is niets mis met de vergunning die de gemeente heeft verleend voor een kunstgrasveld bij basisschool de Zonheuvel in Driebergen. Zo luidde donderdag de uitspraak van de bestuursrechter in een zaak die door een buurtbewoner was aangespannen.

Drie jaar geleden is naast de school en tegenover de woning van de familie Thate aan Burgemeesterpark in Driebergen een kunstgrasveld aangelegd. Thate betoogde dat hij steeds meer last heeft gekregen van kinderen die daar voetballen. Er belanden steeds ballen in zijn tuin. Hij belde de gemeente Maar de gemeente stelde dat Thate de politie maar moest bellen. Daarop stapte Thate naar de rechter. Hij vindt dat de gemeente Utrechtse Heuvelrug handhavend moet optreden en dat het veldje moet verdwijnen.

De rechter stelde vast dat er geen sprake is van structurele overlast. De rechter noemde de maatregelen die de school en de gemeente genomen afdoende. De rechter oordeelde dat de gemeente terecht Thate heeft doorverwezen naar de politie.

advertentie
advertentie