Vernieuwde Maartenskerk opent

8 december 2011 om 00:00 Nieuws

Rondleiders zijn aanwezig om geïnteresseerden het één en ander te vertellen en te laten zien van de kerk. Musici uit de kerkgemeente zullen deze ochtend opluisteren met muzikale klanken. Tevens kunnen de bezoekers via de nieuwe verbindingssluis naar de Koningshof, waar de koffie klaar staat.

Naast nieuw interieur ook een stiltekapel DOORN - Het interieur van de historische Maartenskerk aan het Kerkplein in Doorn heeft een metamorfose ondergaan. Om de bevolking van Doorn een kijkje in de vernieuwde kerk te gunnen, wordt er zaterdag 10 december de mogelijkheid geboden om tussen 10.00 uur en 13.00 uur de kerk te bezichtigen.

Dit weekend kan iedereen ook de nieuwe stiltekapel in de vernieuwde Maartenskerk bekijken. De officiële opening en ingebruikname zal tegelijkertijd plaatsvinden met de feestelijke heropening van de Maartenskerk, op zondag.

De voormalige sacristie ruimte, daterend uit de eerste helft van de 15e eeuw, werd tijdens de verbouwing van de kerk omgebouwd tot stiltekapel. Er zullen gedachtenisboeken liggen en het is mogelijk een kaarsje te branden of om iets op te schrijven in een gebedenboek. Daarnaast staan er in deze stiltekapel krukjes waarop gezeten of geknield kan worden. De kapel zal zowel overdag als ‘s avonds geopend zijn en is voor iedereen toegankelijk. De ruimte is bereikbaar via de Koningshof die achter de Maartenskerk ligt.

advertentie
advertentie