De psychologie van het uiterlijk

8 december 2011 om 00:00 Nieuws

Midden op de Heuvelrug, tegen de bosrand aan, ligt de praktijk van Anna Beeftink. Beeftink is onder andere bekend van diverse boeken zoals ‘In stijl’, ‘Een stralende lach’ en ‘Stoute Schoenen’. Zij voerde jarenlang haar tandartspraktijk naast haar bureau voor stijladvies, kleuradvies en zelfbeeld. Inmiddels heeft ze beide bedrijven samengevoegd tot één praktijk genaamd ‘Personality Projects’ in Amerongen. Op de vraag hoe ze op dit idee gekomen is zegt Beeftink: ,,In de loop der jaren is dat idee gegroeid. Het uiterlijk van mensen heeft altijd al mijn belangstelling gehad. Dat ik iets wilde gaan doen om ‘mensen mooier te maken’ lag dus eigenlijk voor de hand.’’

Bijzondere praktijk Anna Beeftink in Amerongen AMERONGEN - Mensen die zich onzeker voelen over hun uiterlijk of lijden onder een aspect daarvan, kunnen vroeg of laat geestelijk of lichamelijk problemen krijgen. Personality Projects, gestart door de Amerongse Anna Beeftink, kan uitkomst bieden.

door Marjan van den Dorpe

Haar tandartsenpraktijk begon ze als algemene praktijk, maar zij specialiseerde zich in de loop der jaren steeds meer in cosmetische tandheelkunde. Beeftink: ,,Omdat bleek dat wensen en verwachtingen voor het uiterlijk vaak ook ‘onder de huid’ zitten en niet in het litteken of de verkleuring zelf, ben ik me gaan verdiepen in de psychologie achter het uiterlijk. Dat is uitgemond in het opnieuw gaan studeren.’’

Na het afstuderen als psycholoog besloot Beeftink haar werkzaamheden samen te voegen tot één nieuwe praktijk. Personality Projects helpt mensen een balans te creëren tussen zelfbeeld, uiterlijk en uitstraling. Wie zijn er welkom bij Personality Projects? Beeftink:,, Eigenlijk iedereen die om wat voor reden dan ook onzeker is over of ontevreden is met zijn of haar uiterlijk. We beginnen met een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Afhankelijk van de wensen wordt dan besloten of één consult of een aantal sessies nodig blijkt te zijn.’’ Werkvormen voor de sessies zijn: psychologische begeleiding, telefonische- en internetconsulten en schrijfopdrachten voor thuis. Beeftink: ,,Voordelen van een internetsessie zijn dat een cliënt zich vaak wat makkelijker bloot durft te geven. Bovendien gaat er bij druk bezette mensen geen reistijd verloren. Een afspraak wordt in overleg met de cliënt gemaakt. Er wordt vooral rekening gehouden met de mogelijkheden van de klanten. Zijn of haar privacy en de aandacht die nodig is staan voorop.”

u Voor het maken van een afspraak is geen verwijsbrief nodig. De afspraken vinden plaats op De Kievit 25 in Amerongen. De kosten zijn afhankelijk van het traject en de tijd die nodig is. Voor meer informatie: www.personalityprojects.nl of telefoon 0343-457129.

advertentie
advertentie