Peter Mast exposeert foto's in de bibliotheek

Nieuws

AMERONGEN - In Regiobibliotheek ZOUT, locatie Renswoude, exposeert de 41-jarige Peter Mast uit Amerongen met een bijzondere collectie foto's. Mast is werkzaam in de fruitteelt in Wijk bij Duurstede, waar hij bedrijfsleider is op een bedrijf van ongeveer 18 hectare. Zij telen appels en peren. Mast: ,,Het is een ontzettend mooi vak, doordat je met de natuur bezig bent en die blijft onvoorspelbaar. Ook erg dankbaar, want als je vanaf de bloei de boom zo gezond mogelijk houdt, je een prachtig eindproduct krijgt, wat ook nog ontzettend lekker en gezond is."

Een passie van Peter is verre reizen maken en fotograferen. Hij is in Turkije, Marokko, Griekenland, Sri Lanka (op de fiets), Nepal, China en inmiddels 5 delen van India geweest. Het zijn 5 totaal verschillende delen van India, namelijk Ladakh (bergen, dorpen), Ratjastan (woestijn, steden, forten), Noord- India (steden, magie), Zuid- India (steden, natuur, tempels) en Orissa (het oude India, dorpen, stammen, heuvelachtige natuur). Dan zijn er ook nog de verschillen van de mensen, maar wat ze allemaal als overeenkomst hebben is de vriendelijkheid en nieuwsgierigheid.

Mast: ,,Men zegt wel dat je of verliefd wordt op India of het haat en nooit meer terug wilt. De verliefdheid op India heeft bij mij dus toegeslagen. Met name de puurheid van de mensen intrigeert me en dat probeer ik zoveel mogelijk in mijn foto`s weer te geven. Ik hoop met mijn foto's de puurheid van Orissa over te brengen en bezoekers ermee te verrassen en raken." De foto-expositie is tot 30 december te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Zie website: www.rbzout.nl. De toegang is gratis. Voor info: renswoude@rbzout.nl of 0318-575151. De bibliotheek is gevestigd aan de Van Reedeweg 77 te Renswoude.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 11 minuten geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04