SP en PvdA Utrechtse Heuvelrug protesteren tegen armoede

Nieuws

HEUVELRUG - SP en PvdA Utrechtse Heuvelrug reizen 10 december af naar Den Bosch voor het protest 'Armoede werkt niet'. Jasper van Geijtenbeek (SP) en Hans Nijhof (PvdA) maken zich grote zorgen over de afbraak van de WSW (Wet Sociale Werkvoorziening) en de voorgenomen bezuinigingen op de sociale werkplaats, Wajong- en bijstandsuitkeringen.

Jasper van Geijtenbeek: ,,In onze gemeente wonen relatief veel mensen met een beperking, bijvoorbeeld bij Bartiméus of Philadelphia. Laten we samen op 10 december een vuist maken tegen de voorgenomen bezuinigingen op de allerzwaksten in onze samenleving. Wat nu dreigt te gebeuren is dat jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaats een deel van hun inkomen moeten inleveren en dat 60.000 plekken in de sociale werkvoorziening worden geschrapt.''

De manifestatie, die is georganiseerd door de SP samen met PvdA, vakbonden en belangenorganisaties, vindt plaats in de Brabanthallen te Den Bosch op zaterdag 10 december 2011 van 13.00 - 16.00 uur. Busvervoer naar de manifestatie is geregeld. Aanmelden kan via www.armoedewerktniet.nl. Info: Lyander Schmitz van de SP, tel: 06-53899468, lyander@ziggo.nl of Hans Nijhof, GroenLinks/PvdA: hansnijhof@xs4all.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 15 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04