KCD/Decohome maakt competitie interessant

4 december 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - KCD/Decohome heeft zichzelf een goede dienst bewezen door het Zelhemse SEV met een kansloze 17-12 nederlaag naar huis te sturen. Niet alleen werd daarmee een aanval op de gedeelde koppositie afgeslagen maar ook bleef de ploeg samen met het eveneens winnende Spirit en KIOS aan de kop van de derde klasse. En omdat de komende twee weken deze twee ploegen op het programma staan kan er de komende weken van onvervalste toppers worden gesproken.

SEV was in september op het veld nog met 9-14 overduidelijk de betere ploeg geweest, maar daar was in Steinheim niets meer van terug te zien. De Achterhoekers leunen overduidelijk op enkele zeer goede spelers maar omdat die behoorlijk werden geneutraliseerd,was de angel uit het spel van SEV getrokken. Daarin hadden Kim Hardeman en Roelien Huisman een belangrijk aandeel. De beide 16 jarigen vervingen de in het buitenland verblijvende Geer Janne Baakman en Anke Steinmann; ze deden dat verbluffend goed.

Ook nu opende Laura Briedé weer de Doornse score. De snel daaropvolgende 2-0 van Jort van Burken werd echter direct met een tegengoal beantwoord en dat tekende de eerste fase van deze wedstrijd. Na een minuut of twintig was een stand van 4-4 bereikt waarbij duidelijk werd dat de eerste aanval van de groen witten wat moeite had om te scoren. Maar in de 25e minuut demarreerde KCD/Decohome opeens. In drie minuten tijd werd via uitstekende afstandsschoten een gat geslagen naar 8-4. De tegengoal vlak voor rust deed eigenlijk al geen pijn meer: 8-5.

Na de korfwisseling startte SEV dramatisch maar de Doornse ploeg wist niet te profiteren. Met het Zelhems herstel ontstond een gelijkopgaand eerste kwartier waarin de beide ploegen om en om scoorden. Echt gevaarlijk was SEV niet -daarvoor werd te slecht geschoten- maar ook KCD/Decohome kon in die fase niet gemakkelijk de korf vinden. Bij 12-9 en een kwartier te gaan kon er nog van alles gebeuren maar weer wisten de groen witten in een kort tijdsbestek veel te scoren en daarmee de wedstrijd definitief in het slot te gooien: 16-9. En zoals gewoonlijk hadden alle spelers een aandeel in de score. De laatste vijf minuten mocht SEV nog wat terug doen, maar de wedstrijd was gespeeld. Bij 17-12 kwam het einde .

Met deze winst gaan de Doornse korfballers aan kop met het verrassende KIOS en Spirit, direct gevolgd door RDZ en Kesteren. Komende week komt het verrassende KIOS op bezoek; bij winst wordt het bezoek aan Spirit een week erna een strijd om de absolute macht. Bij verlies kunnen de Doornaars zichzelf zomaar op de vijfde plek terugvinden.

Doelpunten: Bart Roodenburg 4, Laura Briedé 2, Kim Hardeman 2, Marcella Hardeman 2, Roelien Huisman 2, Jort van Burken 2, Ivo Stomp 2, Johan Kraan 1.

advertentie
advertentie