Ingezonden: SVMM veel te sterk voor EDO

4 december 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - In een rechtstreeks gevecht tussen twee laag geklasseerde ploegen liet SVMM zien dat zij verreweg te sterk waren voor EDO uit Utrecht. Na rust gingen alle remmen los en werd EDO overlopen. SVMM begon matig aan de wedstrijd. Het snelle druk zetten van EDO maakte het lastig om goed op te kunnen bouwen. Het was echter wachten op het moment dat een aantal overjarige spelers van EDO het niet meer zouden kunnen belopen.

Na een aanval van Edo werd de bal niet goed weggewerkt door Mark Hamulyak, Richard van Laar stond op het verkeerde been en zag dat EDO in de rebound scoorde, 0-1. SVMM rechte de rug en kon na een vlammend schot van Nick Engelen ook in de rebound tegen scoren, William Potappel maakte de gelijkmaker, 1-1. Vanaf dat moment werd duidelijk dat SVMM de betere ploeg was. Uiteindelijk kon Polle Westbroek vrij op de keeper af, hij aarzelde en schoot de bal matig op het doel, de bal werd echter met een hand geblokt door een EDO-speler. De penalty werd hierna benut door Stefan Prij, 2-1.

SVMM wilde doorstomen, maar net voor rust werd een afgeslagen bal op de slof genomen. Geen speler van SVMM in de buurt die dit kon voorkomen. Dit schot raakte op fantastische wijze het doel, 2-2.

Na rust creëerde SVMM kans op kans. Het was eenrichtingsverkeer naar het doel van EDO. Na een aantal gemiste kansen, schoot Polle Westbroek op het doel, via de binnenkant van de paal zette hij SVMM op voorsprong, 3-2. Niet veel later, nadat SVMM weer een aantal kansen heeft gehad, maakte Westbroek zijn 2e van de middag. Dit keer bleef Westbroek rustig, nam aan en schoot bekeken raak, 4-2.

Ook de ingebrachte wissels, Niek van Vemde en John Verhage namen deel aan het kansenfestijn. Van Vemde zette wel drie keer een speler vrij voor de goal. Verhage kreeg twee opgelegde kansen. Uiteindelijk bepaalde Mark Hamulyak de eindstand op 5-2, na een handig steekballetje van Nick Engelen kon van Vemde vrij op de keeper af.

Al met al een dikverdiende overwinning en een overwinning dat vertrouwen geeft voor de uitwedstrijd tegen de koploper DVSU.