Juliëtte Hazes voorleeskampioen Kameleon

1 december 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Juliëtte Hazes uit groep 7 won afgelopen vrijdag op overtuigende wijze de voorleeswedstrijd van openbare basisschool Kameleon in Doorn. Jurylid Marielle Griep: ,,Juliëtte had duidelijk lol in het voorlezen, dat gaf de doorslag.’’

door Gizella Komondy

De spanning was om te snijden op vrijdagochtend in het muisstille lokaal van de Kameleon. De acht deelnemers lazen om de beurt voor uit een boek naar keuze. Juliëtte koos het boek ‘Dat heb ik weer!’ van Carry Slee. Juliëtte: ,,Ik heb dit boek gekozen omdat het een goed verhaal is en ik de schrijfster heel leuk vind. Het boek heeft niet te veel hoofdpersonen waardoor het publiek het verhaal makkelijk kan volgen.’’ De voorleeskampioen moest het opnemen tegen drie kinderen van groep 7 en vier van groep 8. Het was een spannende strijd, toch waren juryleden Katja Blok en Marielle Griep het eens dat Juliëtte de beste was. Marielle: ,,Ze keek het publiek aan, had genoeg volume en ze trok ons mee het verhaal in. Ze is echt goed.’’ Liselotte Rensing uit groep 8 werd tweede.

De stralende Juliëtte kan bijna nog niet geloven dat ze heeft gewonnen. ,,Ik dacht dat Jasmijn de Jong zou winnen, en ik vond Floris van der Mark en Liselotte ook heel goed. Ik was pas als zevende aan de beurt en het werd steeds spannender. Toen ik hoorde dat ik gewonnen had, was ik echt heel blij.’’ Toen de inschrijving voor de voorleeswedstrijd twee weken geleden begon, schreef Juliëtte zich meteen in. ,,Ik lees graag en voorlezen vind ik ook erg leuk. Als je leest, kan je steeds weer iemand anders zijn en beleef je elke keer weer een nieuw verhaal.’’ Bij de voorronde in de klas stemden haar klasgenoten voor haar en juf Rebecca koos Jasmijn. Ze mochten allebei een poging wagen.

Juliëtte heeft zich goed op de wedstrijd voorbereid. ,,Ik heb elke dag geoefend met Jasmijn. We lazen elkaar voor en gaven elkaar tips. Daarnaast lees ik twee of drie boeken per week.’’ Haar favoriete boeken zijn leuke, spannende en grappige meiden verhalen, zoals ‘Mzzlmeiden’ van Marion van de Coolwijk en boeken uit de serie ‘Hoe overleef ik …’ van Francine Oomen. Voorlopig is Juliëtte weer druk met oefenen. De school zal haar aanmelden voor de vervolgrondes. De schoolkampioenen strijden in de eerste vervolgrondes om een plek in de provinciale finale. Tussen half maart en half april vindt de provinciale finale plaats. Mocht Juliëtte die winnen, dan mag zij op woensdag 23 mei 2012 in Utrecht meedoen aan de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2012.

advertentie
advertentie