Team Heuvelrug zet BartHank.nl voort

1 december 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - Nu beide naamgevers van het Alpe d’HuZes team BartHank.nl na twee jaar hebben besloten het stokje over te dragen, wordt de naam gewijzigd in ‘Team Heuvelrug’. Met eenzelfde inzet en enthousiasme zal dit team fondsen werven voor KWF Kankerbestrijding.

door Monique José Timmermans

,,Twee mensen uit het team die er vorig jaar voor het eerst bij waren, gaan door en daarnaast zijn er zes nieuwe teamgenoten die in juni de Alpe d’Huez op gaan. Drie hardlopers en vijf fietsers. Bart Houtackers en Hank van Tilborg delen hun ervaringen met de nieuwe groep, terwijl ze hun favoriete sport mountainbiken weer oppakken.

Paul van Soest heeft zich vorig jaar ingezet als werver van sponsorgelden. ,,Ik was er het hele voortraject nauw bij betrokken. Toen kon ik wegens andere verplichtingen niet mee naar Frankrijk. Dit jaar ga ik wel en dan ook op de fiets naar boven.” Hij zal dus aan het trainen moeten nu.

Cees Legemaat liep vorig jaar mee en doet dit jaar weer zijn hardloopschoenen aan. ,,Wat je op de dag zelf meemaakt is onvoorstelbaar. Je kunt het niet omschrijven voor iemand die er niet bij was.” De term ‘eufodriet’ valt, en dat komt er het dichts bij. Euforie rondom de sportieve prestaties doordrongen van verdriet om degenen die het niet meer me kunnen maken. ,,Iedereen heeft in zijn persoonlijke vrienden- en familiekring voorbeelden.”

De trainingstijd is zwaar, ook voor het thuisfront. ,,Ik ben me daar pas achteraf bewust van geworden, zo gericht ben je met je doelen - sportief en financieel - bezig”, vertelt Legemaat. Ook achteraf merkte hij pas hoe groot die impact in Maarn zelf was. ,,Je werd echt door iedereen aangesproken. Mensen hadden zo meegeleefd.” De beslissing om nog een keer te gaan heeft hij alleen kunnen maken omdat ook zijn vrouw er pal achter staat. ,,Zij gaat nu ook mee in juni om het gevoel te ervaren.”

Met de nieuwe teamleden wordt de vijver om het benodigde sponsorgeld, doelstelling €30.000,-, bijeen te brengen groter. ,,Met Team Heuvelrug kijken over de Maarnse grenzen heen”, aldus het nieuwe teamlid Jörgen Korte. Hij wil met zijn werkgever Bochane een golfdag organiseren voor het goede doel. Bovendien zal het succesvolle feest van dit voorjaar een vervolg krijgen in 2012.

De eerste activiteit is een GPS tocht voor kinderen uit de groepen 5 tot en met 8. Voor de zoektocht op 16 december zijn nog enkele plaatsen vrij. ,,Mocht er veel meer belangstelling zijn, dan organiseren we nog een tocht op een andere datum.” Een aanmeldingsformulier voor de GPS tocht is te verkrijgen door een mail te sturen naar gpsmaarn@hotmail.nl. Kosten per kind €5,-.

Meer informatie over Team Heuvelrug op www.teamheuvelrug.nl

advertentie
advertentie