Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Vermiste man aangetroffen in Nijkerk

29 november 2011 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Een 40-jarige man uit de Utrechtse Heuvelrug is maandagavond teruggevonden in Nijkerk, nadat hij als vermist werd opgegeven.

Rond 13.30 uur kreeg de politie de melding dat een 40-jarige man uit de Utrechtse Heuvelrug in verwarde toestand zijn woning had verlaten. Meerdere agenten stelden een onderzoek in en startte een Burgernetactie. Een Burgernetdeelnemer zei de man gezien te hebben op de Arnhemse Bovenweg bij het viaduct van de A12. In het bos daar in de buurt spraken agenten met drie jongens van een jaar of tien, die een man langs het spoor in de richting van Maarn hebben zien lopen. Agenten volgden het spoor en een politiehelikopter zocht in de omgeving met een warmtebeeldcamera. Zij troffen echter niemand aan.

Een andere Burgernetdeelnemer gaf aan de man in de omgeving van de Sperwerkamp in Driebergen te hebben gezien. Ook een daar ingesteld onderzoek leidde niet naar de vermiste man.

Uiteindelijk wist de politie te achterhalen dat de man mogelijk in Nijkerk zou verblijven. Daar troffen agenten de 40-jarige man aan. Hij werd naar het politiebureau overgebracht. Daar heeft hij met een arts van de crisisdienst gesproken, die vond dat een verplichte opname niet nodig was.

advertentie
advertentie