Allemanswaard houdt open huis

29 november 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Een drukbezochte en informatieve inloopavond maakte duidelijk dat Allemanswaard springlevend is en vol goede moed. In De Ark gaven de bezoekers, de deelnemende partijen aan het project en onomwonden aan dat de ontwikkeling van Allemanswaard de goede kant uit gaat. Rond 1 april 2012 zal de bouw starten. Berichten over faillissementen en problemen met aanbesteding zijn volgens het projectteam voorbarig. De architect maakt nu een doorstart en de constructeur met problemen is bezig met een nieuwe start. Het werk kan nu gegund en gepland worden, terwijl de laatste contracten met de gebruikers van het multifunctioneel centrum worden getekend. De stemming bij participanten is positief.

door Manus van Gent

De duidelijke, gedetailleerde bouwplannen van Allemanswaard stonden in een cirkel door de hele kerkruimte. Daartussen stonden toekomstige gebruikers van velerlei signatuur, zoals te verwachten bij een centrum als dit. Naast de Woningbouw Amerongen vertoonden zich bouwbedrijf Dura Vermeer, basisschool De Regenboog, Vitras, de sportverenigingen, de muziekschool, SkiAm, het kinderdagverblijf, Vitras, de bibliotheek, het gezondheidscentrum, de sportschool en de fysio praktijk, allen onder gastheerschap van WBVA die een openhartige sfeer had gecreëerd.

Het toekomstig cateringbedrijf van het multifunctioneel centrum, familie De Maes, presenteerde hapjes en drankjes, een Amerongs gitaarduo en een pianist zorgde voor de muzikale 'noten'.

Nicky Moesman van WBVA kon meedelen dat de start van de bouw is gepland op 1 april 2012. Dat is iets later dan voorzien, maar deze tijd brengt veel verrassingen.

Meer informatie over het project: www.allemanswaard.nl

advertentie
advertentie