St Petrus Banden zoekt donateurs

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Al meer dan tweehonderd jaar is de Sint Petrus' banden-kerk het hart van Rijsenburg. De kerk is een uniek Rijksmonument dat gezichtsbepalend is voor Driebergen-Rijsenburg en een van de parels van de Utrechtse Heuvelrug. De kerk wordt behalve voor vieringen ook gebruikt voor rondleidingen, ontvangsten en concerten en vervult daardoor ook een belangrijke functie voor het 'wereldlijke' Driebergen-Rijsenburg en Utrechtse Heuvelrug.

Het instandhouden van dit monumentale gebouw is een kostbare zaak. Het normale onderhoud alleen al slokt een groot deel van de middelen op. De komende jaren moet met name aan de karakteristieke voorgevel veel extra werk worden gedaan. De noodzakelijke renovatie van entree, toren en dak van de kerk kost meer dan de geloofsgemeenschap zelf kan opbrengen.

Sint Petrus' banden gaat daarom ook inwoners van Driebergen-Rijsenburg/Utrechtse Heuvelrug bij de kerk betrekken. Zij kunnen eraan bijdragen dat de monumentale kerk voor de komende generaties behouden blijft. Op zondag 11 december vindt in het parochiecentrum, Rijsenburgselaan 4 (schuin achter de kerk) van 11.00 tot 17.00 uur een sfeervolle Kerstmarkt plaats waarvan de opbrengst ten goede komt aan het kerkgebouw.

Op deze gratis toegankelijke markt is van alles te zien, horen en beleven. Koren brengen Kerstliederen ten gehore, er is een rad van fortuin met leuke prijzen, kinderen kunnen eindeloos op het springkussen en mogen cupcakes versieren. Op de Kerstmarkt is bovendien van alles te koop: de leukste kerstcadeaus, een keur aan tweedehands boeken, vers gebakken oliebollen en taarten, warme chocolademelk, Glühwein, Sint Maarten-wijn en streekproducten uit de Utrechtse Heuvelrug en het Kromme-Rijngebied.

Bezoekers die de Sint Petrus' bandenkerk een warm hart toedragen, kunnen dat ook tastbaar maken door donateur te worden van de Vrienden van Sint Petrus' banden. De donateursvereniging is een nieuw initiatief dat is bedoeld om ook mensen van buiten de parochie in staat te stellen hun steentje aan de Sint Petrus' banden-kerk bij te dragen. Meer informatie via een e-mail aan vrienden-van@petrusbanden.nl.

advertentie
advertentie