Driebergse flat ontruimd na brand

25 november 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Circa twintig bewoners van appartementen aan de Janshof in Driebergen hebben de nacht ergens anders doorgebracht nadat brand uitbrak in een flatwoning van het complex. De brand ontstond rond half twee in de meterkast van een van de appartementen. Daarbij kwam veel rook vrij waardoor het noodzakelijk was de naastgelegen appartementen te ontruimen. Bij de brand kwam niet alleen veel rook vrij, maar ontstond er ook een gaslek en sprong de waterleiding. Hierdoor is er ook sprake van wateroverlast.

Vanwege ademhalingsproblemen zijn drie bewoners naar het UMC Utrecht overgebracht. Zijn konden al snel het ziekenhuis verlaten. Hoewel de brandweer het vuur snel onder controle had, moesten toch negentien mensen de nacht elders doorbrengen vanwege rook- en wateroverlast. Zeven mensen werden bij familie opgevangen; voor twaalf mensen werd opvang door de gemeente geregeld.

Burgemeester Frits Naafs was afgelopen nacht ter plekke aanwezig om de bewoners een hart onder de riem te steken.

Na een inspectie van Woningcorporatie Heuvelrug Wonen wordt vanmiddag duidelijk hoeveel bewoners nog niet naar hun appartement terug kunnen keren. Opvang voor de getroffenen wordt door de Woningcorporatie verzorgd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie