Pink Panthers kan zich meten met de top

21 november 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De rugbyers van de Pink Panthers speelden zondag tegen de gedoodverfde titelfavoriet van de eerste klasse: Rugby Club Waterland uit Purmerend. Tot een stunt kwam het niet, Waterland bleek nipt een maatje te groot voor de Driebergse rugbyers.

Onder een dik mistdeken probeerde the Pink Panthers voor een verrassing te zorgen en even leek dat te lukken. Ondanks dat de Panthers in het eerste kwartier aanliepen tegen een 10-0 achterstand, was het de Driebergse ploeg die met de rust de voorsprong had. Na de 10-0 onderschepte Jeffrey Nuijten slim de bal, waarna hij de eerste try voor the Panthers scoorde. Met de daarbij benutte conversie van Wakkie Rhoda was de aansluiting daar: 10-7.

Even later was er een kick van Nuijten achter de lijnspelers van Waterland. Een van de spelers van Waterland liet de bal onhandig van zijn borst stuiteren, waarna de snel opgelopen Wakkie Rhoda kon profiteren en scoren, ook nu werd de conversie benut en zo pakte Pink Panthers de voorsprong: 10-14. Doordat Waterland vervolgens een penaltykick wist te benutten bleven de teams dicht bij elkaar: 13-14.

De roze rugbyers uit Driebergen gingen onverstoord verder en Vincent Piet Lehmann wist de derde try voor the Panthers op de teller te zetten. De lastige conversie vanaf de zijlijn werd niet benut door Wakkie Rhoda (13-19). De scheidsrechter telde in de eerst helft 13 minuten extra tijd bij de wedstrijd. In deze extra tijd wist Waterland nog een penaltykick te scoren, waardoor de rust stand op 16-19 werd gezet.

De tweede helft begon met druk van the Panthers, waaruit Wakkie Rhoda een dropgoal wist te scoren: 16-22. Waterland ging fel op jacht naar een try en slaagde daar in. De conversie werd echter niet benut, zodat de Panthers een nipte voorsprong behielden: 21-22.

De spanning was te snijden. Het Panthers-team, dat in de laatste 20 minuten werd ververst met frisse spelers, probeerde alles op alles te zetten om de voorsprong vast te houden. Het ontbrak echter aan aanvallende intelligentie, waardoor de ploeg meer tegen zichzelf dan tegen Waterland speelde. Ondanks het geconcentreerde verdedigen van de Driebergenaren kwam Waterland in de 24e minuut van de tweede helft op voorsprong. Weer kon de titelkandidaat scoren uit een penaltykick: 24-22. De laatste vijf minuten moest Pink Panthers het met een man minder doen, vanwege een gele kaart na een te hoge tackle. Hierdoor kon de ploeg geen vuist meer maken. Eindstand 24-22.

Ondanks de nederlaag kan de de Driebergse ploeg een aantal positieve conclusies trekken. Één: Waterland claimt klaar te zijn voor de ereklasse, als dat zo is, is ook Pink Panthers klaar voor de stap. Daarnaast hebben de nummers twee en drie in de ranglijst, het Amsterdamse AAC en Amstelveen RC, ook verloren. Komende zondag spelen the First XV thuis in Driebergen tegen het DIOK uit Leiden. Kick Off 14.30 uur sportpark De Woerd Driebergen.