Volleervrouwen krijgen geen loon naar werken

20 november 2011 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Met de 2-3 nederlaag tegen Switch, de nummer twee van de ranglijst kregen de vrouwen van Volleer geen loon naar werken. De mannen vervolgden hun goede reeks met 4-0 winst op Bevoc. Bij Enervo was er opnieuw 4-0 winst voor de vrouwen bij Majella 2, terwijl de mannen in IJselstein met 2-3 ontsnapten tegen Vives 2. Ook de zitvolleyballers waren met 0-4 succesvol. Sudosa/Bartje bleef met lege handen.

Enervo

Dat de stand op de ranglijst geen garantie biedt voor winst, ervoeren de mannen van Enervo tegen Vives 2. ,,We hebben alle sets ver achter gestaan en eigenlijk is het een wonder dat we aan deze wedstrijd nog drie punten hebben overgehouden,'' verzuchtte coach Arjan Smit na afloop. Na een kansloze 25-18 in de eerste set volgde een set die na een lange inhaalrace op 24-24 door twee slordigheden verloren ging. Enervo leek wakker nadat de derde set nipt met 25-23 werd gewonnen, maar moest ook in het vervolg weer vol aan de bak: opnieuw 23-25. ,,We speelden angstig, passten moeizaam en tot grote opluchting brak bij 12-12 het verzet van Vives,'' besloot Smit zijn commentaar. Via 12-15 bleef Enervo ongeslagen.

De vrouwen van Enervo kwamen de eerste en tweede set met de schrik vrij. Tegen Majella 2, geen hoogvlieger in de eerste klasse, had Enervo alle energie, inzet en geluk nodig om de thuisclub van zich af te houden. Toen dat eenmaal was gelukt, (24-26 en 29-31) was de weerstand van Majella gebroken en kon Enervo vrijuit spelend ook de laatste twee sets incasseren via 13-25 en 12-25. Aan de kop van de ranglijst is alleen VTC Woerden 3, met evenveel punten en een wedstrijd meer gespeeld, nog als concurrent voor Enervo overgebleven.

Volleer

Het was op het veld niet te merken dat er op de ranglijst zo'n groot gat gaapt tussen de vrouwen van Volleer en Switch. De bezoeksters hadden in de eerste set moeite om afstand te nemen, maar slaagden daarin uiteindelijk wel (19-25). Volleer had het antwoord klaar en pas bij 20-12 kon Switch iets terugdoen (25-20). In de derde set hield Volleer door hard werken en sterk verdedigen Switch in de tang. Dat werken werd niet beloond, omdat Switch aan het einde van de set uiterst gelukkig aan de punten kwam (20-25). De wiskracht bij Volleer was niet gebroken. Opnieuw vocht men zich naar een kleine voorsprong, die tot 25-22 overeind werd gehouden. Het verzet van Volleer werd pas in de vijfde set na de veldwissel (7-8) gebroken. Switch toonde zich bijzonder content over de uiteindelijke 15-8. Switch realiseerde zich dat men aan een nederlaag was ontsnapt.

De mannen begonnen nog wat stroef aan de wedstrijd tegen Bevoc. Toch was er geen enkel moment het gevoel dat het mis kon gaan bij de mannen van coach Jonathan Kits. Met Stefan Wendling als diagonaalspeler en Joost van Dijk als spelverdeler werden in de tweede set korte metten gemaakt met de tegenstander (25-14). Volleer nam wat gas terug, zonder de controle te verliezen (25-22) om in de vierde set opnieuw hard toe te slaan. Wisselspeler Hans Bouman, opgeroepen om de geblesseerde Paul Tollenaar te kunnen vervangen, kon zijn trainingspak aanhouden, zijn assistentie was niet nodig geweest.

Zitvolleybal

Sudosa/Bartje is een van de zwakste ploegen uit de zitvolleybalcompetitie. Volleer nam na 1-10 en 6-19 wat gas terug en zo kon Sudosa/Bartje de schade beperken tot 20-25. Dat was ook het spelbeeld van de tweede set (20-25), waarna Volleer besloot de gaskraan volledig open te zette. Paul Harmsen: ,,Wij bewegen sneller en met een redelijk blok en een sterke aanval speelden we de verdediging van Sudosa/Bartje uit elkaar. Hun lange mannen konden onze variaties niet volgen en zo werd de 7-25 van de derde set representatief voor het werkelijke krachtsverschil.'' De vierde set werd met 16-25 een formaliteit.