Open wandeltrainingen voor aangepast sporten

18 november 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De outdoorafdeling van sportvereniging Spirit houdt op vrijdag 25 november en vrijdag 2 december een open wandeltraining voor aangepast sporten. Deze proeftraining staat open voor iedereen die wil bewegen in de buitenlucht, maar niet kan meedoen met reguliere groepen. De training duurt een uur en start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Bergse Bossen aan de Traaij in Driebergen. Deelname aan de open training is gratis.

Al meer dan 11 jaar traint de vrijdagwandelgroep in de Driebergse bossen. De groep bestaat uit mensen met hartklachten, heupproblemen, diabetes of andere problemen waardoor stevig door wandelen niet meer mogelijk is. Om toch in beweging te blijven en buiten in de natuur te zijn is deze training zeer geschikt. Naast de twee gediplomeerde trainers wandelt er tevens een medewerker van het Rode Kruis mee met een AED om eventuele calamiteiten het hoofd te bieden. Er is nog ruimte in de groep voor nieuwe leden.

In samenwerking met Sportservice Midden Nederland wordt het aangepast sporten onder de aandacht gebracht. Er zijn nog altijd veel mensen met een beperking niet afweten van de mogelijkheden om op een aangepaste manier te sporten. Om dit te realiseren worden er open trainingen georganiseerd. Meer informatie en aanmelden bij: adriewesterhoud@hotmail.com 0343-514789.

advertentie
advertentie