Scholieren zwemtoernooi Z&PC de Zwoer

Nieuws

DRIEBERGEN - De traditie om aan het eind van het jaar het zwemtoernooi voor scholieren te organiseren blijft ook dit jaar in stand. Door vrijwilligers van de zwemvereniging Z&PC de Zwoer, is weer veel arbeid verricht om er dit jaar een extra feestelijk tintje aan te geven. En dat is gelukt. Zaterdag 19 november zal het evenement weer plaatsvinden in zwembad de Zwoer. Aanvang is om 18.00 uur.

Dit jaar doet er een ongekend aantal kinderen mee van de basisscholen in Driebergen. De scholieren strijden niet alleen om de eer, welke school is de beste 'zwemschool', maar natuurlijk ook voor de bekers. De verwachting is dat er ruim 200 kinderen zullen meedoen. De titelverdediger is basisschool de Uilenburcht. Dit jaar zullen ze het extra moeilijk gaan krijgen omdat een aantal basisscholen extra aandacht heeft besteed aan dit evenement. Dat heeft ook te maken met de persoon die de beker komt uitreiken: een icoon in de zwemwereld. Bij het scholieren zwemtoernooi is het de bedoeling dat elke groep een aantal kinderen laat zwemmen tegen de andere scholen. Per groep kunnen dan punten worden verdient. Aan het eind van de wedstrijd worden alle punten bij elkaar opgeteld en de school met de meeste punten wint de wisselbeker. Voor de eerste drie plaatsen is er een beker voor de scholen.

Als laatste onderdeel mogen ouders en/of leerkrachten zwemmen. Ook zij ontvangen een oorkonde. Voor meer informatie en uitslagen raadpleeg www.scholierenzwemtoernooi.nl .

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 16 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30