Scholieren zwemtoernooi Z&PC de Zwoer

Nieuws

DRIEBERGEN - De traditie om aan het eind van het jaar het zwemtoernooi voor scholieren te organiseren blijft ook dit jaar in stand. Door vrijwilligers van de zwemvereniging Z&PC de Zwoer, is weer veel arbeid verricht om er dit jaar een extra feestelijk tintje aan te geven. En dat is gelukt. Zaterdag 19 november zal het evenement weer plaatsvinden in zwembad de Zwoer. Aanvang is om 18.00 uur.

Dit jaar doet er een ongekend aantal kinderen mee van de basisscholen in Driebergen. De scholieren strijden niet alleen om de eer, welke school is de beste 'zwemschool', maar natuurlijk ook voor de bekers. De verwachting is dat er ruim 200 kinderen zullen meedoen. De titelverdediger is basisschool de Uilenburcht. Dit jaar zullen ze het extra moeilijk gaan krijgen omdat een aantal basisscholen extra aandacht heeft besteed aan dit evenement. Dat heeft ook te maken met de persoon die de beker komt uitreiken: een icoon in de zwemwereld. Bij het scholieren zwemtoernooi is het de bedoeling dat elke groep een aantal kinderen laat zwemmen tegen de andere scholen. Per groep kunnen dan punten worden verdient. Aan het eind van de wedstrijd worden alle punten bij elkaar opgeteld en de school met de meeste punten wint de wisselbeker. Voor de eerste drie plaatsen is er een beker voor de scholen.

Als laatste onderdeel mogen ouders en/of leerkrachten zwemmen. Ook zij ontvangen een oorkonde. Voor meer informatie en uitslagen raadpleeg www.scholierenzwemtoernooi.nl .

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 14 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 20 uur geleden
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52