Scholieren zwemtoernooi Z&PC de Zwoer

Nieuws

DRIEBERGEN - De traditie om aan het eind van het jaar het zwemtoernooi voor scholieren te organiseren blijft ook dit jaar in stand. Door vrijwilligers van de zwemvereniging Z&PC de Zwoer, is weer veel arbeid verricht om er dit jaar een extra feestelijk tintje aan te geven. En dat is gelukt. Zaterdag 19 november zal het evenement weer plaatsvinden in zwembad de Zwoer. Aanvang is om 18.00 uur.

Dit jaar doet er een ongekend aantal kinderen mee van de basisscholen in Driebergen. De scholieren strijden niet alleen om de eer, welke school is de beste 'zwemschool', maar natuurlijk ook voor de bekers. De verwachting is dat er ruim 200 kinderen zullen meedoen. De titelverdediger is basisschool de Uilenburcht. Dit jaar zullen ze het extra moeilijk gaan krijgen omdat een aantal basisscholen extra aandacht heeft besteed aan dit evenement. Dat heeft ook te maken met de persoon die de beker komt uitreiken: een icoon in de zwemwereld. Bij het scholieren zwemtoernooi is het de bedoeling dat elke groep een aantal kinderen laat zwemmen tegen de andere scholen. Per groep kunnen dan punten worden verdient. Aan het eind van de wedstrijd worden alle punten bij elkaar opgeteld en de school met de meeste punten wint de wisselbeker. Voor de eerste drie plaatsen is er een beker voor de scholen.

Als laatste onderdeel mogen ouders en/of leerkrachten zwemmen. Ook zij ontvangen een oorkonde. Voor meer informatie en uitslagen raadpleeg www.scholierenzwemtoernooi.nl .

advertentie
advertentie
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48