Goede resultaten volleyballers

13 november 2011 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Opnieuw waren de volleybalresultaten van Enervo en Volleer goed. Hoewel de vrouwen van Volleer met 3-1 van Protos verloren, stond er een zege van de mannen bij Protos 4 (3-1) tegenover. Enervo won beide wedstrijden van Servia. De mannen met 3-1, de vrouwen zelfs met 4-0. Ook de zitvolleyballers wonnen met 0-4, uit bij Apollo in Mill.

Enervo

Voor de derde keer op rij boekten de vrouwen van Enervo de maximale winst van 4-0. In de eerste set werd Servia volkomen van de vloer gespeeld (25-9), waarna de wisselspeelsters hun speelminuten kregen. Chantal de Bree: ,,Ook al speelden zij prima, toch kwamen er onzekerheden in het spel, die nergens voor nodig waren. We hebben nu eenmaal de afspraak dat iedereen speelt.'' De tweede set won Enervo met 25-20, maar in de derde ging het heel moeizaam. ,,We kwamen dik achter en moesten alles in het werk stellen om die set te pakken.'' Toen dat met 26-24 was gelukt, was de vierde set een formaliteit (25-13). En zo wist Enervo voor de derde keer op rij te voorkomen dat de training met touwtje springen begint. ,,Want daar hebben we een bloedhekel aan", besloot Chantal de Bree opgelucht.

,,We wonnen de eerste set tegen Servia 2 misschien wel te makkelijk", verzuchtte coach Arjan Smit. ,,Want na 25-14 gaven we de tweede set volledig uit handen.'' Servia pakte het cadeautje met 19-25 uit en Enervo moest weer opnieuw beginnen. Na opnieuw een overtuigende set (25-15), leek het alsof de les van de tweede set niet was aangekomen. Smit: ,,Op 1-10 nam ik een time out en gaf de mannen de opdracht dit maar zelf op te lossen.'' Wakker geschud daverde Enervo naar 25-19 setwinst. De smet van de tweede set bleef echter nog even hangen.

Volleer

De mannen van Volleer komen langzaam op stoom. Aanvoerder Jerrik Figge: ,,We waren er niet gerust op, want tegenstander Protos 4 stond hoog op de ranglijst en met vervangers voor de geblesseerde Paul Tollenaar en niet fitte Stefan Wendling was het afwachten hoe we zouden spelen. Routinier David van de Velde en Stefan Jolink uit het vierde, stelden ons echter niet teleur en drie sets lang liep het als een trein.'' Geholpen door Protos, dat vooral de bal buiten de lijnen sloeg, nam Volleer via 13-25, 24-25 en 19-25 een 0-3 voorsprong. ,,Winst in de vierde set zou de kers op de taart zijn geweest. Toen coach Jonathan Kits op 25-24 voor Protos de (onterechte) derde time-out aanvroeg hoopte hij daarmee Protos uit het ritme te halen.'' Dat lukte niet en zo redde Protos met 26-24 de eer.

De vrouwen van Volleer maken elke week een stapje in de goede richting. ,,Maar helaas was dit stapje te klein voor de winst", meldde coach Luuk Jothmann. ,,We speelden Protos in de eerste set bij vlagen zoek (17-25) en dan hoop je dat dat kan worden vastgehouden.'' In de volgende sets sloop er, zodra Volleer in de buurt van de 20 punten kwam, onverklaarbare onzekerheid in de ploeg. Na twee keer 'net niet' (27-25 en 28-26) werd de vierde set erg rommelig gespeeld. ,,We waren beter en met dit spel verslaan we mindere ploegen dan Protos, dat de huidige nummer drie van de ranglijst is", blijft Jothmann optimistisch.

Zitvolleybal

Na de 2-3 nederlaag tegen Alterno was de uitwedstrijd bij Apollo in Mille een prima wedstrijd om weer in het ritme te komen voor de zitvolleyballers van Volleer. In de eerste set werd er vrijuit gespeeld en kreeg de thuisploeg geen schijn van kans (12-25). Daarna ging Volleer economisch met zijn krachten om (19-25) en dat bleek in de derde set nodig te zijn. Apollo bleek plotseling een taaie tegenstander die van geen wijken wist. De set kreeg een uiterst spannende finale waaruit Volleer met 28-30 als winnaar tevoorschijn kwam. Beide ploegen hadden veel kracht verspeeld en de vierde set werd daardoor een foutenfestival, dat Volleer met 21-25 won.