Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Aanleg Atlantisch lindewoud goed van start

7 november 2011 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Staatsbosbeheer hield afgelopen zaterdag de Lindewouddag in boswachterij Leersum. Wethouder T. Verhoef en regiodirecteur A. Roessen gaven samen met Vera van Rijnsbergen (8 jaar) het startsein voor de aanleg van het lindewoud. Zij plantten samen de eerste drie lindes.

De aanleg van het Atlantisch lindewoud is goed van start gegaan. Vele vrijwilligers van vereniging Dorp en Natuur Amerongen/Leersum hebben samen met de vrijwilligers van de landelijke natuurwerkdag de handen flink uit de mouwen gestoken. De hele dag werd er hard gewerkt om de duizenden lindes, eiken, esdoorns, iepen, hazelaars en meidoorns de grond in te krijgen. Ook bezoekers namen de schop ter hand om een aantal bomen te planten. Als dank kregen zij een zak haardhout mee.

Naast het planten waren er meerdere activiteiten georganiseerd. Achter de veldschuur was een streekmarkt met verschillende kramen. De plaatselijke natuurverenigingen waren vertegenwoordigd, evenals La bonnerie en Tringa paintings. Een houtdraaier maakte de mooiste paddenstoelen. Kinderen konden vogelhuisjes timmeren en broodjes bakken bij het kampvuur. De scouting bemande het cafetaria waar mensen terecht konden voor wat lekkers. In het kabouterdorp leidde bosfee Tilia de allerkleinsten rond langs de vele kabouters die voor deze dag speciaal hun intrek hadden genomen in het bos. Prachtig versierde natuurmutsen werden er gemaakt door de kinderen. Er viel van alles te leren over bosbeheer en bosontwikkeling en bomen aan de stands langs de route. Collega's van Staatsbosbeheer waren druk in de weer om bezems te maken van berkentakken. Er werden demonstraties gegeven met de mobiele zaag en door de schaapherder die speciaal voor de lindewouddag zijn schapen naar het Leersumse veld had geleid.

De lindewouddag was een initiatief van Staatsbosbeheer en werd georganiseerd in het kader van het ,,internationale jaar van de bossen'' van de Verenigde Naties. Met ruim zeshonderd bezoekers en vele positieve reacties spreekt Staatsbosbeheer van een zeer geslaagde dag.

advertentie
advertentie