Echtpaar bestraft wegens verduistering

7 november 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN-DRIEBERGEN - Wegens verduistering zijn een 53-jarige man uit Doorn en zijn 44-jarige echtgenote vrijdag door de politierechter in Utrecht allebei veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. De straf was gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Ruim twee jaar stond er opeens een groot bedrag op de spaarrekening van de dochter van het stel. Het geld was per ongeluk overgemaakt door een supermarkt uit het noorden van het land. Het geld werd netjes teruggestort. Toen er voor de tweede keer, meer dan €30.000,- werd gestort, kon het Doornse stel zich niet bedwingen. Ze betaalden hun schulden met het geld. De supermarkt deed aangifte.

De man was nooit eerder veroordeeld. En de officier van justitie was ervan overtuigd dat het voor de Doornaar een eenmalige misstap is geweest. De vrouw is echter al eerder veroordeeld voor iets soortgelijks. Ze had op een school in Driebergen de overblijfpot leeggeplunderd. En daarvoor had ze al een werkstraf gekregen. Daarom vond de officier het verstandig om bij de vrouw nu naast de werkstraf twee maanden voorwaardelijk op te leggen. De rechter nam dat over.

advertentie
advertentie