Ingezonden: SVMM, veel balbezit maar weinig kansen

6 november 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - HMS was afgelopen zaterdag zonder al te veel inspanning te sterk voor SVMM. SVMM kon het balbezit niet omzetten in kansen. Vrijwel alle aanvallen strandde rond 25 m1 voor de goal van HMS. In veel gevallen ontbrak het aan offensieve inspiratie en overtuiging.

SVMM leed alweer de 7e nederlaag van het seizoen, dit keer tegen HMS uit Utrecht. HMS was niet echt sterker, maar benutte wel twee kansen, 0-2.

Na een neutrale start van beide partijen leek deze wedstrijd een echte 0-0 wedstrijd te worden. Uiteindelijk scoorde HMS de 0-1 uit een curieuze buitenspelsituatie. De leidsman oordeelde echter dat de aanvaller van HMS vanaf eigen helft startte, hierdoor kon HMS de aanval vervolgen en maakte uiteindelijk de 0-1. Niet veel later werd uit een slechte opbouw van SVMM druk gezet op de achterhoede van SVMM en kon HMS de bal veroveren. Uit een mooie voorzet en desorganisatie bij SVMM werd met een prachtige volley de 0-2 aangetekend.

Niet veel later werd door een onbesuisde overtreding van een HMS-speler zijn 2e gele kaart aan hem gepresenteerd, met nog een uur te spelen kon HMS verder met tien man.

SVMM benutte dit numerieke overwicht niet en kon de achterstand niet meer ombuigen. Er was deze wedstrijd te weinig overtuiging in offensief opzicht en de handelingsnelheid lag te laag. Daarnaast mist SVMM nog een aantal basisspelers, Simon Veldhuizen (schorsing), Jacob van den Essenburg (blessure), Tom Verboon (blessure), Ronald Schoonhoven (verhuizing).

Komende zaterdag moet SVMM op bezoek naar Bunnik.

0-1 22 min.

0-2 28 min.

SVMM; Richard van Laar; Juri Goed, Stefan Prij, Tim de Fluiter, Gerjan Doornenbal; Robin Petersen, Nick Engelen, Arjen van Soest (60 min. John Verhage); Wiliam Potappel, Niek van Vemde, Mark Hamulyak;

advertentie
advertentie