New Orleans Syncopators in Champ'Aubert

3 november 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - In het kader van 25 jaar Champ 'Aubert speelt op zondag 20 november De New Orleans Syncopators in Jazz op Zondagmiddag in Champ 'Aubert. Gezien het een van de beste en bekendste jazzorkesten in de traditionele stijl is, belooft het weer een heel gezellige en muzikale middag te worden. Tevens krijg iedere bezoeker een gratis drankje en twee luxe hapjes. Ook bestaat de mogelijkheid om na afloop van het concert deel te nemen aan een uitgebreid warm/koud en dessert buffet.

De New Orleans Syncopators vormen één van Nederlands meest prominente jazzorkesten in de traditionele stijl. Opgericht in december 1954 door Jan Burgers, vanaf 1974 geleid door George Kaatee en sinds 2001 onder leiding van Hans Kanij. Zij verzorgden talloze radio- en tv uitzendingen. Ruim 40 jaar zijn verstreken en nog altijd staan de New Orleans Syncopators bij de Dixielandorkesten aan de top. Niet alleen in eigen land, maar ook ver daarbuiten verwierven zij grote bekendheid. Onder andere werd opgetreden in Oost- en West Duitsland, Frankrijk, België Ierland, Rusland, Finland en Oostenrijk. De New Orleans Syncopators begeleidden in de afgelopen jaren solisten uit de USA, zoals Cat Anderson, Vic Dickenson, Teddy Wilson, Spiegel Wilcox en Jimmy and Marion McPartland.

Het repertoire van de band is uiterst gevarieerd. Van de in 1917 door Nick la Rocca gecomponeerde Original Dixieland One Step tot het meer moderne Satin Doll van Duke Ellington aangevuld met populaire stukken als On The Sunny Side Of The Street, Roses Of Picady, The Sheik of Araby, Et La Bas en Hey Look Me Over. Kaarten alleen aan de zaal verkrijgbaar. Zaal open vanaf 14.00 uur, aanvang concert om 14.30 uur. www.champaubert.nl.

advertentie
advertentie