SGP houdt grote debatavond

3 november 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De provinciale vereniging, de fractie in de provincie Utrecht en de SGP-jongeren Utrecht en omstreken houden op vrijdag 18 november een grote debatavond met als thema 'Incasseren en balanceren'. Deze avond staat in het teken van de positie van de SGP ten opzichte van het huidige kabinet. De sprekers zijn Kees van der Staaij (fractievoorzitter SGP), Martin Sommer (politiek commentator Volkskrant) en Menno de Bruyne (SGP-voorlichter en politiek columnist). De avond wordt gehouden in een zaal van de IVA aan de Buntlaan 2 in Driebergen en begint om 19.45 uur.

De SGP heeft een unieke positie ten opzichte van het kabinet. Door haar sleutelpositie in de Eerste Kamer houdt het kabinet rekening met deze kleine christelijke partij. SGP-voorman Kees van der Staaij zal daarom ingaan op de unieke positie van dit moment. In hoeverre is deze positie een politiek voordeel?

Martin Sommer, politiek commentator bij de Volkskrant en winnaar van de prestigieuze Anne Vondelingprijs 2011, zal met zijn scherpe analyse ingaan op het verschijnsel minderheidskabinet en hoe dat momenteel functioneert. Ook geeft hij commentaar op de rol van de SGP ten opzichte van het kabinet. Menno de Bruyne zal een prikkelende column uitspreken. Menno is bekend van zijn prikkelende 'Haagse propjes' in het landelijk SGP-blad. Daarna gaan de sprekers met elkaar in debat onder leiding van Geert Schipaanboord. Geert was jarenlang actief bij de landelijke SGP-jongerenorganisatie. De avond zal plaatsvinden in een zaal van de IVA te Driebergen. Parkeren kan aan de Buntlaan. De avond begint om 19.45 uur. Meer informatie is te vinden op www.sgputrecht.nl.

advertentie
advertentie