Nieuw kinderboek van Doornse kinderboekenschrijfster

2 november 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Vorige week verscheen 'De rol van je dromen', het nieuwste boek van de Doornse kinderboekenschrijfster Joke Reijnders. Het boek maakt deel uit van de nieuwe serie Best Friends Forever van uitgeverij Leopold. In deze serie boeken staan drie personen centraal, die de hoofdrol spelen in hun eigen boek, maar die (via Hyves) ook voorkomen in de boeken van de andere hoofdpersonen.

Bijzondere samenwerking

Voor de schrijvers van de serie Wieke van Oordt, Frank van Pamelen en Joke Reijnders, betekende dat dus dat ze moesten samenwerken. Zaken als karakter, taalgebruik en reacties op gebeurtenissen moesten kloppen als de hoofdpersoon van de ene schrijver opdook in het boek van de andere schrijver.

Op 1 november verschenen bij uitgeverij Leopold 'Niet verliefd' van Wieke van Oordt en 'De rol van je dromen' van Joke Reijnders. In 2012 verschijnt het derde boek in deze serie, geschreven door Frank van Pamelen.

Wedstrijd

Om te vieren dat de eerste twee boeken zijn verschenen heeft uitgeverij Leopold een wedstrijd uitgeroepen. Tess, Silvi en Marie, de hoofdpersonen in de serie Best Friends Forever, hebben een hyve opgericht: http://bfforeverxx.hyves.nl. Wie lid wordt van deze hyve, maakt kans op de gesigneerde exemplaren van 'Niet verliefd' en 'De rol van je dromen'. De winnaar van de hoofdprijs krijgt in zijn of haar klas bezoek van Wieke van Oordt en Joke Reijnders. En dan nemen ze ook gesigneerde boeken voor de winnaar en een Best Friends Forever-taart voor de hele klas mee. Uit alle leden van de BFForeverxx-hyve worden begin 2012 de winnaars getrokken.

Over De rol van je dromen

In De rol van je dromen leeft Marie voor musicals. Maar als Luna op het toneel verschijnt, verandert alles. Vanaf dag één maakt ze Marie het leven zuur en zorgt ze er zelfs voor dat Marie van musicalschool dreigt te worden gestuurd. Ondertussen droomt Marie van de hoofdrol in de eindmusical, maar dan moet ze eerst auditie doen. En dat betekent solo zingen. Durft ze dat?

advertentie
advertentie