Kinderboerderij 't Woelige Nest

1 november 2011 om 00:00 Nieuws

Nacht van de nacht

Op zaterdagavond 29 oktober heeft vrijwilligster Thea Jelier een spannende activiteit georganiseerd in het kader van de Nacht van de nacht. Het was die avond donker, heel donker op de kinderboerderij. Spannend was het ook voor de veertien kinderen om te zien en te horen hoe de dieren op de kinderboerderij slapen. Met een lantaarntje voorop maakten zij een rondgang langs alle dierenverblijven. De kinderen moesten vooral stil zijn en sluipen als een leeuw om de dieren niet wakker te maken. Wat de kinderen meteen opviel, was dat de dieren 's nachts geen geluid maken en dat het heel erg stil is op de boerderij. Overdag is dat wel heel anders met al dat gekakel en geblaat. Bij het naderen van de schapenstal ging het mis. De dieren kwamen meteen uit hun warme verblijf, want zoveel bezoek hadden zij op deze avond niet verwacht. Het grote varken Qwast bleef liggen waar die lag, lekker in zijn eigen hoekje op een dik bed van stro. Ook het kleinere varken Micky werd niet wakker van al dat geroezemoes. Leuk om te zien waren de kippen en kalkoenen, die op het hek of op een stok in de varkensstal hun positie hadden ingenomen voor de nacht. Bij de konijnen was het nog een drukke boel. Konijnen slapen wanneer ze daar zin in hebben en zij vonden het nachtelijk bezoek wel gezellig. De kinderen konden dan ook nog even lekker met ze knuffelen. De ezels en geiten waren nog niet in diepe rust, maar keken wel erg slaperig uit hun ogen. Na een uurtje gingen de kinderen weer naar huis en konden zij, maar ook de dieren, gaan slapen.

Dier van de week

Deze keer staat de zebravink centraal. Zebravinken komen oorspronkelijk uit Australië waar ze ook nu nog in het wild leven. Het zijn kleine vogeltjes die er leuk uitzien met hun oranje wangetjes. Ze eten allerlei zaadjes. Ze worden vaak in huis gehouden. Ze kunnen ook buiten worden gehouden maar dan wel in tocht- en windvrije volière. Zebravinken kunnen niet echt zingen, maar zijn wel vrolijke kwetteraars. Zebravinken behoren tot de zogenaamde 'nestslapers', hetgeen betekent dat ze niet op een stok of tak de nacht doorbrengen, maar in een nest(kastje). Men kan in de nieuwe volière van de kinderboerderij twee zebravinkjes bekijken. Ze hebben het erg naar hun zin tussen de andere vogeltjes. 

Sinterklaas

Sinterklaas komt op 12 november aan in Driebergen en brengt tussen 12:45 en 13:15 uur een bezoek aan de kinderboerderij. Deze gebeurtenis trekt elk jaar veel bezoekers, zorg dus dat u op tijd komt.

Konijnenheuvel

Alle konijnen van de kinderboerderij zijn inmiddels gevaccineerd tegen myxomatose, de besmettelijke konijnenziekte die op dit moment door Nederland waart. De vaccinatie is inmiddels aangeslagen, dus u kunt gerust met uw kinderen komen kijken. De konijnen hebben het enorm naar hun zin in het riante onderkomen, al graven ze wel minder dan verwacht. Dat zal de nieuwigheid wel zijn.

advertentie
advertentie