Volleermannen winnen spannende wedstrijd

1 november 2011 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De mannen van Volleer sleepten na een spannende wedstrijd de 2-3 winst op VOC-Maarssen 3 in de wacht. De vrouwen deden zichzelf tegen OKV met 3-1 verlies tekort. De Enervoploegen hielden alle punten thuis na 4-0 winst op Boni (mannen) en Go'97 (vrouwen). Voor de zitvolleyballers is de competitie ook begonnen. Volleer keerde met 0-4 winst op Allvo terug uit Almere.

Enervo

,,We hoefden niet ons beste spel te spelen om deze ploeg van Boni te kunnen verslaan,'' vertelde coach Arjan Smit. Daarvoor was Boni gewoonweg veel te zwak. De simpele overwinning van de Enervomannen was geen afspiegeling van wat op de training wordt getoond. ,,Daar corrigeren ze zichzelf als er even iets onder het gewenste niveau gebeurt en dat heb ik in de wedstrijd niet gezien, terwijl de mogelijkheden zich wel voordeden.'' Enervo zou Boni eigenlijk in alle sets onder de 15 punten moeten kunnen houden, maar dat lukte alleen in de laatste set, toen Boni het opgaf: 25-19; 25-17; 25-22 en 25-14.

Ook de vrouwen kenden geen genade met hun tegenstander. Go'97 was een maatje te klein. Chantal de Bree: ,,Het liep voorspoedig en we hadden geen moment het gevoel dat we niet zouden winnen. Het was niet allemaal even mooi, wat we lieten zien, maar wel effectief als het nodig was.'' Na 25-21; 25-12; 25-21 leek Go'97 toch nog even gevaarlijk te worden. ,,We hebben een bloedhekel aan touwtje springen op de training en dat hoeft niet als we met 4-0 winnen. Dus gingen we na 0-4 in de vierde set, ontstaan door concentratieverlies, weer voluit en pakten ook die set, nu met 17-25,'' besloot Chantal de Bree.

Volleer

De mannen van Volleer startten met een daverende 9-25 setwinst tegen VOC-Maarssen 3. Dat succes betekende echter geen garantie voor de rest van de wedstrijd. Aanvoerder Jerrik Figge; ,,VOC-Maarssen bleek een diesel, die langzaam op temperatuur komt. Vier sets lang moesten we alle zeilen bijzetten om die ploeg in bedwang te kunnen houden. De tweede set ging onnodig met 25-23 verloren, de derde set wonnen we met dezelfde cijfers terwijl we die niet echt verdienden.'' In de vierde set werden veel punten weggegeven door slecht serveren (26-24) en in de vijfde set leek VOC-Maarssen na vier punten voorsprong de winst te gaan pakken. Toen kwam de motor van Volleer weer op toeren en via 14-26 ging de winst toch nog naar de Leersumers.

Luuk Jothmann hield het gevoel aan de wedstrijd tegen OKV over dat zijn vrouwen er meer uit hadden kunnen halen. ,,We werden in de eerste set volledig overlopen (25-12), maar herstelden ons in de tweede set verrassend sterk. Helaas stokte het toen Volleer bij de 20 was aangeland. OKV kroop dichterbij en won de set met 27-25.'' Daarna werd er wel hard gewerkt, maar het resultaat bleef uit (25-22). Toch kreeg Volleer in de vierde set loon naar werken toen de kleine voorsprong wel tot het einde werd vastgehouden. Via 21-25 werd toch nog een puntje gepakt.

Zitvolleybal

Door de voor de Nederlandse teams zo succesvol verlopen EK is de competitiestart uitgesteld tot afgelopen weekeinde. Volleer moest naar Almere om tegen het eerste team van Allvo te spelen. Vorig seizoen kon Allvo nog acceptabele tegenstand bieden en zelfs verrassend winnen, maar nu was Volleer alle sets heer en meester in het veld. Ton Joze Banfi in de eerste set van 11-5 naar 18-5 had geserveerd, was de set beslist (13-25). Daarna bood Allvo even wat meer tegenstand, maar kwam niet verder dan 17-25. Volleer hield daarna de controle over de wedstrijd, die eigenlijk al gespeeld was. Allvo kon niet verder komen dan 14-25 en 8-25 ook niet nadat Edmir Popara, die sterk blokkerend in de eerste sets voor de nodige punten had gezorgd, op de bank plaatsnam. Ronald Roosen, door knieproblemen noodgedwongen naar de zitvolleyballers overgestapt, maakte zijn debuut.