Doornaar Simon de Wijs wint wereldtitel bridge

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het Nederlandse open bridgeteam met daarin Simon de Wijs uit Doorn heeft de Bermuda Bowl gewonnen. In de laatste zitting van het wk bridge kwam tegenstander USA2 wel iets dichterbij, maar de eerder genomen voorsprong was genoeg voor Oranje om zich tot beste van de wereld te kronen. Eindstand: 300-255.

De Amerikanen speelden een sterke laatste zitting waardoor ze nog 30 impen inliepen op de Nederlanders, maar dat mocht niet baten. Simon de Wijs, Sjoert Brink, Bas Drijver, Bauke Muller, Ricco van Prooijen en Louk Verhees werden met een staande ovatie onthaald in de Vugraph zaal in Veldhoven, waar meer dan duizend mensen aanwezig waren.

De Nederlanders waren over de gehele finale het betere team. De eerste twee zittingen werden nog krap verloren, maar op dag twee liepen de mannen over de Amerikanen heen. Het gevolg was een voorsprong van ruim zeventig impen waardoor de winst op de laatste dag nooit meer echt in gevaar kwam.

Nederland begon aan het toernooi als één van de kanshebbers voor een plek bij de laatste vier. In de kwartfinale werd IJsland op de eerste dag al op meer dan 100 impen achterstand gezet en was de plaats in de halve finale eigenlijk al binnen. Daarin was topfavoriet Italië de tegenstander, wat een spannende strijd op topniveau opleverde. Nederland liep in de laatste twee zittingen uit naar een comfortabele voorsprong, en behield die tot het eind.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie