Ingezonden: DEV teleurstellend tegen Jonathan

30 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Na een reeks van drie overwinningen speelde DEV na een goede openingsfase bar slecht tegen Jonathan en gaf het de wedstrijd gemakkelijk uit handen met een grote score, 6-0.

DEV startte met dezelfde elf als twee weken ervoor tegen VOP en strijdde op het Zeister kunstgras met de koploper in de competitie Jonathan. De thuisploeg, die leunt op de sterke aanval en gauw de lange bal hanteert, kon bij winst de eerste periodetitel halen. Voetballend deed DEV de eerste helft allerminst onder aan Jonathan en volgden kansen over en weer. Voor DEV was de grootste mogelijkheid voor Rene Okkersen, zijn schot uit tweede lijn knalde op de paal. Ook Jonathan raakte uit een klutsbal de paal, maar de rust leek zonder doelpunten bereikt te gaan worden. Tot een foute pass van Mark Sluis en knullig balverlies voorin twee doelpunten inleidden die de ruststand onnodig op 2-0 zette.

DEV ging met de beste intenties de tweede helft in, maar leek aangeslagen door de teleurstellende ruststand. Jonathan maakte hier goed gebruik van en beslistte de wedstrijd vroeg in de tweede helft, een uitgespeelde aanval leidde tot 3-0, waarna een corner werd binnengekopt tot 4-0. DEV is eerder in staat gebleken uit verloren positie terug te komen, maar dat ging deze zaterdag zeker niet lukken. De wedstrijd was dan ook niet spannend meer, het Doornse team was op beslissende momenten niet sterk of scherp genoeg om aanspraak te maken op meer. Dat Jonathan uiteindelijk, via een knap schot in de kruising 5-0 en, later 6-0 maakte was slechts voor de statistieken.

DEV zal de wonden likken en zich op moeten laden voor een reeks belangrijke wedstrijden, te beginnen met Musketiers thuis.

Sluis; Hegger, van Amerongen, R. Okkersen, Noordijk (Beukeboom); P. Okkersen (Kemper), van Veldhuijsen, van Beugen, van Ligten, Andeweg, Kas (van Schoonhoven).