Feestelijk concert Duo Sans Souci

25 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Elk jaar geeft het internationaal georiënteerde Duo Sans Souci een feestelijk concert in Driebergen, de woonplaats van violiste Annoesjka Cabo. Zoals bekend bestaat het Duo verder uit pianist Frans van Dalen. Dit jaar vindt het concert plaats op zondagmiddag 20 november in de Grote Kerk.

Op het programma deze keer een sonate van Mozart, Beethoven, Ravel en de pianowerken van Liszt. Van deze laatste componist viert men dit jaar het feit dat hij op 22 oktober 200 jaar geleden geboren is. Na een studiereis naar Weimar, belangrijke verblijfplaats van Liszt, zal de pianist van het Duo zeker extra geïnspireerd vertellen over Liszt leven en werk. Daarna worden enkele beroemde werken gespeeld. Een ander belangrijk thema van het concert is de Blues: Maurice Ravel heeft zich voor het tweede deel van zijn beroemde sonate laten inspireren door de Jazz, die begin jaren twintig van Amerika overwaaide naar Europa.

Tenslotte zal het Duo in haar streven om alle tien de Beethovensonates uit te voeren in Driebergen met dit concert een belangrijke mijlpaal bereiken. Na de Frühlings- en Kreutzersonate, en de eerste twee sonates van Opus 12, is door het spelen van de derde en laatste sonate uit dit Opus 12, de eerste helft volbracht.

Duo Sans Souci bestaat sinds 2004 en heeft drie CD's uitgebracht. Deze worden regelmatig gedraaid op de radio, onder meer bij het programma Vroege Vogels op Radio 1. In december geeft Duo Sans Souci een concert in het Park Sanssouci in Potsdam bij Berlijn. Het Duo wordt alom gewaardeerd om de wijze waarop het zijn programma's samenstelt en presenteert. Het heeft zich tot doel gesteld de klassieke muziek dichter bij het publiek te brengen en bereikt dit door hoge kwaliteit en grote bevlogenheid samen te laten gaan met een ongedwongen presentatie.

Het concert vindt plaats in de Grote Kerk, Hoofdstraat 115 te Driebergen. Aanvang 13.30 uur, zaal open om 13.00 uur. De toegang bedraagt €10 euro,- en €5,- voor kinderen/CJP. Kaarten verkrijgbaar aan de zaal en in de voorverkoop bij Boekhandel Jacques Baas en CD-Artline te Driebergen en bij Boekhandel Binkhorst en van Wijnen te Doorn. Info: www.duosanssouci.nl en tel: 0343 - 461716.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie