Volleybal: Enervoploegen bekeren verder

Nieuws

HEUVELRUG - De Enervoteams hadden bekerwedstrijden op het programma. Daarin wonnen de mannen moeiteloos met 0-3 van Forza Hoogland 2. De vrouwen waren te goed voor VTC Woerden 2 en plaatsten zich via 3-1 winst voor de volgende ronde. Nu de eersteklassers dit seizoen in de B-groep zijn ingedeeld, kunnen beide Enervoploegen het ver schoppen in de bekercompetitie.

Mannen

Forza Hoogland was een totaal onbekende tegenstander. Als medekoploper in een andere poule in de eerste klasse moest gerekend worden op enige tegenstand. ,,Maar het werd een wel heel gemakkelijke overwinning, dit was echt beneden ons niveau'', meldde coach Arjan Smit. De mannen van Enervo moeten er in zo'n wedstrijd dan voor waken er geen rommelpotje van te maken. ,,We benaderden het als een oefenwedstrijd en konden licht geblesseerde spelers wat ontzien. Desondanks wonnen we met groot verschil.'' De cijfers 19-25, 16-25 en opnieuw 19-25 zeggen voldoende.

Vrouwen

VTC Woerden 2 was de tegenstander voor de vrouwen van Enervo. Ook die ploeg doet mee in de bovenste regionen van de eerste klasse. Na het vertrek van Hester van Leeuwen heeft Enervo een nieuwe spelverdeelster in opleiding en zij startte tegen VTC Woerden in de basis. Chantal de Bree: ,,Het team gaf haar vertrouwen en in tegenstelling tot te laatste twee thuiswedstrijden wisten we de eerste set, zij het moeizaam, met 25-23 te winnen.'' Maar daarna zette VTC met veel routine de verdediging van Enervo dusdanig onder druk, dat de spelverdeelster niet meer naar behoren kon worden aangespeeld. ,,We kregen een afstraffing met 10-25 en moesten noodgedwongen weer op de vertrouwde basis terugvallen, want we wilden en hoefden van deze ploeg niet te verliezen.'' Daarna trok Enervo de wedstrijd via 25-19 en 25-21 naar zich toe.

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 7 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 18 uur geleden
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30