Cursus met thema 'Mensen die God gebruikt'

22 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - In het Zendings-Diaconessenhuis in Amerongen start op donderdag 27 oktober een nieuw toerustingsprogramma. De cursus staat onder leiding van ds. Charles A.E. Groot. Het thema is 'Mensen die God gebruikt!'.

In het najaar spreekt ds. Groot vier avonden over de  boodschap van de profeten in het Oude Testament. Profeten worden nogal eens gezien als 'toekomstvoorspellers', maar klopt dat wel? Hoe werd je profeet? Wanneer is een profetie vervuld? Wat is de reikwijdte van de woorden van de profeten en worden profetieën altijd letterlijk vervuld?

In het voorjaar van 2012 gaat ds. Groot vier avonden in op het werk van de Heilige Geest in het Nieuwe Testament. Is de Heilige Geest een persoon of een onpersoonlijke krachtbron? Wat betekent het gedoopt te worden in en vervuld te worden met de Heilige Geest? Hoe zit het met de vrucht van de Geest en wat is de 'zonde tegen de Heilige Geest'? De verbindende schakel tussen beide thema's is hoe God toen en nu mensen gebruikt om Zijn wereldomvattende plan uit te voeren. De cursus is bedoeld voor iedereen die de bijbel beter wil leren begrijpen.

De cursus vindt plaats in de grote zaal van het Zendings-Diaconessenhuis in Amerongen, Jan van Zutphenweg 4, op donderdagavonden van 19.30 - 21.45 uur. Thema 1: Geroepen profeten: 27 oktober, 10 en 24 november, 8 december. Thema 2: Begaafde gelovigen: 5 en 19 januari; 2 en 16 februari 2012. De kosten zijn € 7,50,- per avond inclusief koffie en lesmateriaal. Men kan een folder aanvragen of zichzelf opgeven door te schrijven of te bellen naar: tel. 0343-723 780 of een mail te sturen naar info@zdh.nl. Info: www.zdh.nl.

advertentie
advertentie