Programma Sinterklaasintocht Driebergen

Nieuws

DRIEBERGEN - Sint-Nicolaas heeft ook dit jaar weer tijd vrijgemaakt voor een ontvangst en rijtoer in Driebergen en wel op zaterdag 12 november. Het schema en de route zien er als volgt uit: vanaf 10.00 uur zullen de Sint en zijn Pieten in de sporthal aanwezig zijn om zich voor te bereiden op de intocht.

12.30 uur Vertrek van Sint en de Pieten met de koets van Hoenderdaal naar de kinderboerderij het Woelige Nest

12.45 uur Sint Nicolaas en zijn Zwarte Pieten brengen daar een bezoek van ongeveer een half uur

13.15 uur vertrek van Champ'Aubert naar Huize Sparrendaal

Het rijtuig gaat onder begeleiding van de geluidswagen via de Damhertlaan, Rijsenburgselaan, Drieklinken en Buzziburglaan naar Huize Sparrendaal.

13.30 uur de officiële ontvangst op Buitenplaats Sparrendaal.

Sint-Nicolaas en zijn Zwarte Pieten zullen worden welkom geheten door burgemeester Frits Naafs. De pietenband van Aurora staat opgesteld bij het bordes en zal het geheel opvrolijken met de bekende Sint-Nicolaasliedjes. Na de ontvangst (ongeveer 14.00 uur) vervolgt de stoet zijn weg voor een rijtoer door Driebergen.

Volgorde stoet: Politie, Aurora, Koets Sint-Nicolaas, geluidswagen.

De route: Vanaf Huize Sparrendaal via de Hoofdstraat naar het Kerkplein waar de Sint een stop heeft om de kinderen toe te spreken ongeveer 10 minuten. Hierna via Rijsenburgselaan, Damhertlaan, naar Winkelcentrum De Sluis waar zij om ongeveer 14.15 uur zullen arriveren. De Sint zal daar een wandeling maken door het winkelcentrum en ook daar van de gelegenheid gebruik maken om de daar aanwezige kinderen toe spreken en eventueel foto's te maken.

Vervolgens via De Engelenburg, Drieklinken, Korte Dreef, naar De Traay, waar hij om ongeveer 14.45 uur hoopt te arriveren. Sint-Nicolaas en zijn gevolg zullen op de Traaij bij De Binnenplaats uitstappen. Zij zullen dan, als het weer het toestaat lopend de tocht vervolgen bij de Dr. Hermanstraat om ongeveer 15.45 uur zal door het delicatessenhuis Minne en Dixy warme chocolademelk en speculaas worden geserveerd.

Sint Nicolaas zal daar weer in het rijtuig plaatsnemen en de tocht vervolgen tot, Slagerij Marlet waar de intocht 2011 eindigt om circa 16.30 uur. Na een korte pauze gaan de Sint en zijn gevolg naar Health Centre Hoenderdaal.

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 8 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 19 uur geleden
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30