Het lekkerste van het lekkerste bij LEKKER

18 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

Een passie voor lekker eten en de mogelijkheid om in de oude banketbakkerij van haar schoonouders haar winkel te starten, heeft Mieke doen besluiten de stap te wagen. Met haar achtergrond en ervaring in de horeca en een superlocatie op de Traaij, richt zij zich op smulpapen, mensen die niet zoveel tijd hebben en iedereen die gewoon lekker wil eten en genieten. ,,Eigenlijk zijn het drie winkels in één", aldus Mieke. Allereerst biedt LEKKER verse maaltijden. Per dag twee gerechten. Eén vegetarisch en één met vlees of vis. En alles wordt dezelfde dag gemaakt in de oude bakkerij van Van Steenderen, die inmiddels is omgetoverd in een moderne zaak. ,,En dan zijn er ook de helden van LEKKER", aldus Mieke.

DRIEBERGEN - Smullend en lekkerbekkend door de winkel lopen kan binnenkort bij LEKKER. De zaak die twee november de deuren opent op de Traaij heeft een apart concept. Naast verse maaltijden zijn er streekproducten te koop, die rechtstreeks van de boer komen. Deze helden van LEKKER en eigenaresse Mieke Sinkeldam bieden het lekkerste van het lekkerste. En dat is nog niet alles. door Rose Carry Lokin

De afgelopen maanden heeft zij samen met haar man Ronald in een cirkel van veertig kilometer rond Driebergen alle boeren afgestruind. ,,Boeren leveren vrijwel nooit iets aan winkels, maar ik heb verscheidene heerlijke producten van hun in huis. Dat is best uniek.'' Van Kaasboerderij Brienenshof uit Cothen heeft LEKKER bijvoorbeeld boerenyoghurt, boter, melk en geitenkaas. Van Rozenbotteltuin De Put in Wijk bij Duurstede levert Mieke onder andere sauzen, chutneys, jam en rozenbottelwijn. Het Houtense Rijnrund zorgt voor de aanvoer van malse biefstukken, rookworsten en rijnrundkroketten. ,,Rijnrund is een eenmansbedrijf en de boer is niet alleen boer, maar ook slager. Dat is tegenwoordig vrij zeldzaam.'' De molen in Amerongen zorgt onder andere voor versgemalen tarwemeel, gist en pannenkoekenmeel. En voor echte vruchtensappen staat Van der Grift uit Nieuwegein garant. ,,De helden zijn in de winkel te herkenbaar met een eigen veilingkist. Met een foto en een motto van de boer weet de klant precies waar het product vandaan komt", aldus Mieke.

Daarnaast heeft LEKKER ook nog een delicatessenhoek en worden er Nederlandse wijnen verkocht. ,,We zijn voornamelijk op hartig gericht, maar ook een beetje zoet", aldus Mieke, die ook workshops en proeverijen voor bedrijven en particulieren gaat verzorgen. De eerste workshop ligt al in het verschiet: het maken van een kerstdessert.

Vlak voor de opening kunnen lezers van De Stichtse Courant kortingsbonnen in de krant vinden. Wie Mieke wil volgen kan dat doen via haar facebook en twitter. ,,Daar meld ik ook alle acties en aanbiedingen en andere leuke wetenswaardigheden", aldus de kersverse eigenaresse van LEKKER.

u LEKKER, Traaij 64, 3971GR Driebergen. Tel 0343-510855. www.lekkerdriebergen.nl. Open op di t/m zat 10.00-18.00, vrij van 10.00-20.00.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie