Volop oefenen voor Wonder Winter

18 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

Ze hebben een bom van aanmeldingen gekregen dit seizoen. Vooral in Doorn, maar ook in Maarn weten dansende kinderen en volwassenen de dansschool van de twee zussen te vinden. In Maarn geven ze les in basisschool De Meent en sinds een jaar kunnen de leerlingen uit Doorn terecht op basisschool De Triangel. ,,De verhuizing van de Velperengh naar het centrum van Doorn bevalt prima. Iedereen kan nu lekker op de fiets komen", aldus Annika.

DOORN - Dansstudio A&M BlomDance groeit en groeit. De dansende zussen Annika en Mirjam van der Blom gaan nu ook vanaf 26 oktober op de woensdagavond zumba lessen en jazzmix voor volwassenen in Doorn verzorgen. ,,We hebben nu over de tweehonderd leerlingen, en we kennen ze allemaal bij naam", aldus de enthousiaste zussen. Rose Carry Lokin

De dansstudio biedt een breed scala aan dansstijlen. Onder andere kleuterdans en kinderdans, klassiek ballet en spitzen, streetjazz en broadwayjazz, moderne dans en floorwork en een boysclass streetdance en hiphop. ,,In januari starten we ook met hiphop lessen en moderne dans in Doorn. Vanaf elf jaar is iedereen daar welkom", aldus Mirjam.

Voor de zumba en jazzlessen heeft het tweetal onlangs een nieuwe docent aangetrokken. Sophie van Heesewijk komt het team versterken. De docente heeft net als Mirjam en Annika op de Tilburgse dansacademie gezeten. Het tweetal zit vol ideeën en zit zeker niet stil. In de herfstvakantie gaan ze met leerlingen naar de film Body Language en ook nemen ze elk jaar leerlingen mee naar de open dagen van de Tilburgse dansacademie.

Voor de derde keer organiseren ze ook een grote dansvoorstelling. Ditmaal in De Kom in Nieuwegein. De voorstelling Wonder Winter is door de dansende zussen zelf gemaakt. In het verhaal komen alle groepen en dansstijlen aan bod. ,,We organiseren eens in het anderhalf jaar een grote voorstelling. Zo hebben we wisselend een zomer- en een wintervoorstelling.'' De voorbereidingen zijn volop in gang en er wordt druk geoefend en kostuums gemaakt. ,,We hebben een groot team dat meehelpt. Daar zijn we ontzettend blij mee", aldus Annika. Door de keuze van De Kom kunnen er nu 420 mensen komen kijken. En dat is het dubbele aantal dat ze vorig jaar in het Figi in Zeist konden ontvangen. Bovendien worden er nu ook twee voorstellingen gegeven.'' De leerlingen van BlomDance leven echt naar de dag van 10 december toe. ,,Er wordt thuis veel geoefend voor de spiegel", weet Mirjam.

Dansende jongens gezocht

BlomDance geeft dit jaar in Maarn ook boydance, breakdance en hiphoplessen voor jongens van 6 tot 7 jaar en voor jongens in de leeftijd van 8 tot 10 jaar. ,,Daarvoor zoeken wij nog talentvolle jongens", aldus Annika.

u Dansstudio A&M BlomDance, Annika van der Blom 06-19088881, Mirjam van der Blom 06-42353762, www.blomdance.nl, info@blomdance.com

advertentie
advertentie