Rugbyende Panthers vierde door uitzege op DSR-c

17 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De rugbyers van the Pink Panthers staan nu waar ze hun zinnen op hadden gezet voorafgaand aan de competitie: direct na de top drie. Het uitduel tegen DSR-c werd na een slappe start alsnog winnend afgesloten; 24-20.

Als nieuwkomer in de landelijke eerste klasse was vooraf als doel neergezet om voor safe te gaan. De beste plaats daarvoor is de vierde plek. Van de top drie promoveert sowieso de nummer één en de nummers twee en drie spelen promotie/degradatieduels tegen de nummer acht en negen van de ere-klasse aan het einde van de competitie. Promotie/degradatie tegen een ere-klasser komt te vroeg voor de Panthers, al zou het een mooie ervaring zijn. Dus het doel is top vier.

Zondag speelde the Pink Panthers tegen DSR-c, de studenten rugbyclub van Delft. Het duurde wel meer dan een half uur voordat de Driebergse ploeg ontwaakte om de opgelopen achterstand recht te zetten. DSR-c, met daarin oud jeugdtalent van the Pink Panthers Oscar Binneveld, scoorde de eerste try al in de tweede minuut. Door slecht verdedigend werk van de Panthers scoorde Ruud Selker de conversie, 7-0. Twee minuten later benutte Jeffrey Nuijten een penalty kick, 7-3.

Vanaf dat moment liep de Driebergse formatie achter de feiten aan. Door goed en snel aanvallend spel liep DSR-c uit naar 17-3. Pas met nog tien minuten in de eerste helft te gaan ontwaakte the Panthers. Met eveneens snel combinatiespel in de back-line scoorde in de 28ste minuut Wakkie Rhoda de eerste try; Met de daarbij benutte conversie van Jeff, 17-10. In de laatste minuut voor rust werd Peter Vuurpijl Waardenburg in stelling gebracht en met weer de benutte conversie van Jeff Nuijten werd de ruststand op het bord gezet. 17-17.

Na de pauze gingen de twee teams op jacht naar de winst, maar dan wel door 100% voor de verdediging te gaan en geduldig te wachten op scoringsmogelijkheden. Na 8 minuten kreeg Jeff Nuijten een gele kaart omdat hij verkeerd zou tackelden. Ondanks de man minder hielden de Panthers de boel dicht. Met verse krachten in het veld werd geprobeerd het spel naar zich toe te trekken. Met in de 15de minuut een penalty voor the Panthers welke benut werd door

Wakkie Rhoda benutte in de 15de minuut een penalty, 17-20. In de laatste minuut van de tien minutenstraf van Jeff Nuijten kon DSR-c toch een gaatje te vinden in de verdediging, wat met benutte conversie een 24-20 achterstand betekende.

Shaheen Baadjies, de Zuid-Afrikaanse trainer van the Pink Panthers, voerde vier wissels door. Met een mooi uitgespeelde back-line actie en mooie pass van Glenn Nuijten scoorde Peter Vuurpijl Waardenburg de derde try en door een prachtige conversie van Wakkie Rhoda kwamen the Panthers weer op voorspong, 24-27. Acht minuten volgde de 'wekelijkse cross kick' van Jeffrey Nuijten, en dwars over het veld scoorde Peter Waardenburg de try welke the Panthers op de eindstand van 24-32 zette. DSR-c probeerde wel nog te scoren, maar the Panthers waren op dat moment duidelijk fitter.

Komend weekeinde speelt The Pink Panters vanaf 14.30 uur in Capelle van de IJssel tegen Sparta Rugby Club.