Ingezonden: Gemotiveerd DEV wint ook van VOP

16 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Na de overwinningen op Elinkwijk en DHSC boekte DEV ook op het Amersfoortse VOP een overwinning. De wedstrijd eindigde in Doorn in 3-1 en dat was een terechte weergave van de verhoudingen in het veld.

De eerste kans was voor VOP, al binnen twee minuten stond de rechtsbuiten alleen voor Mark Sluis, maar die maakte een fout van zijn teamgenoten goed. DEV was direct wakker geschud en kreeg al na vier minuten een opgelegde kans. Rick Andeweg ontsnapte aan zijn verdediger, maar werd binnen de zestien geschept door een verdediger. Die kwam er met geel nog goed vanaf, maar moest wel toezien hoe Andeweg zelf de 1-0 binnenschoot. DEV zette door en kwam binnen het kwartier op 2-0. Charles van Ligten was zo nu en dan als vanouds weer ongrijpbaar en leidde met een sterke solo de tweede treffer in. Aan het eind van zijn rush vond hij Tim Kas bij de tweede paal, die tegendraads raakschoot. DEV nam onbewust wat gas terug en raakte halverwege Maarten Noordijk met een blessure kwijt. Remco van Hasselt nam zijn plek in en deed dat prima. Toch kon VOP een minuut of tien gebruik maken van de spelerswisseling bij DEV, ze kregen een aantal kleine kansen, maar waren onnauwkeurig in de eindpass of doelpogingen. De laatste tien minuten voor rust waren weer voor DEV. Eerst kreeg Andeweg een open kans nadat de doorgeschoven René Okkersen hem bereikte, zijn lob belandde echter op de lat. Vervolgens was het Tim Kas met een goede actie en dito voorzet die Charles van Ligten in stelling bracht, maar zijn kopbal ging van dichtbij over.

De tweede helft werd het veld aan beide kanten langer en bleef de spanning in de wedstrijd lang aanwezig door de stand op het scorebord. VOP probeerde aan te zetten, ook middels enkele wissels, maar kon de Doornse defensie niet echt verrassen. Voorin bij DEV ontstond zo nu en dan ruimte om de beslissing te forceren, maar net als tegen DHSC lukte dat niet echt. Rick Andeweg sluitte een solo nog wel af met een schot op de lat, en de keeper van VOP onderscheidde zich met twee knappe reddingen op schoten van Paul Okkersen en zijn broer René. Uiteindelijk was het tien minuten voor tijd een dieptebal van Gerben van Veldhuijsen die Rick Andeweg alleen voor de keeper zette. Oog in oog met de doelman schoot de Doornse goalgetter de geruststellende 3-1 binnen.

DEV zet zo een sterke reeks neer, met gemotiveerd spel en een positieve wedstrijdinstelling. Dan blijken de goede resultaten ook in de derde klasse te volgen. Over twee weken volgt de confrontatie met koploper Jonathan in Zeist.

Mark Sluis; Maarten Noordijk (Remco van Hasselt), Ricardo van Amerongen, René Okkersen, Pieter Hegger, Gerben van Veldhuijsen, Paul Okkersen, Michael van Beugen (Joey van Schoonhoven), Charles van Ligten (Robin Beukeboom), Rick Andeweg, Tim Kas