Dammen: Gelijkspel voor ADC

16 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Na twee overwinningen in de bondscompetitie gingen de dammers van ADC vol goede moed naar Woerden om aan te treden tegen de plaatselijke vereniging DEZ/Woerden. De op papier qua rating sterkere tegenstander werd door de Amerongers knap op 8-8 gehouden.

Aan het bord, waar de twee voorzitters elkaar tegemoet traden, te weten Spruijt en Wim van Stempvoort, stond laatstgenoemde door een foute positiezet al gauw in de hekstelling en overzag vervolgens een niet al te moeilijk te pareren 3 om 3 slag naar dam. Deze werd wel afgepakt, maar met twee schijven achterstand was er geen eer meer te behalen en stond ADC op achterstand.

Deze achterstand werd nog groter, omdat Mees van der Grift zich tegen Loots met het slinken der schijven positioneel in de hoek gedrukt zag worden, wat dan ook zijn Waterloo werd. Aan bord twee speelde Martin van Dijk een bedachtzame partij tegen de sterke Maijenburg. Alles werd van beide zijden gezien, totdat Maijenburg blunderde en met zijn zet Van Dijk de gelegenheid gaf om een vijfklapper te maken. Hij wachtte dit niet af en gaf zijn tegenstander de hand.

Evert van Grondelle speelde een aparte partij tegen Blankestein. Apart, omdat in een bepaalde situatie schijven geslagen moesten worden en de Woerdenaar met de schijf van zijn tegenstander zijn eigen schijf sloeg en die van het bord haalde. Meteen was de stand op het bord zodanig gekanteld, dat Van Grondelle de winst kon binnenhalen en gezien de remises op de andere borden het gelijkspel veilig stellen.

Uitslagen ADC:

J. Strous-W. Putman 1-1;

E. Maijenburg-M. v Dijk 0-2;

B. Jansen-A. vd Grift 1-1;

G. IJssel-J. v Laar 1-1;

M. Shankar-B. Boer 1-1;

H. Loots-M. vd Grift 2-0;

N. Blankestein-E. v Grondelle 0-2;

J. Spruijt-W. v Stempvoort 2-0.

advertentie
advertentie