Opvoeden doe je met elkaar

Nieuws

AMERONGEN - De Week van de Opvoeding 10 tot en met 17 oktober draaide om die aandacht. Aandacht voor ouders, voor kinderen, voor professionals die met elkaar de opvoeding op zich nemen. Een mooie kans om ervaringen over opvoeden te delen, bevestiging te geven én te krijgen en de gewone alledaagse vragen aan elkaar te stellen. Want opvoeden doe je met elkaar.

Ook medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin Utrechtse Heuvelrug deden mee door met ouders en kinderen/jongeren in gesprek te gaan. Verschillende scholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen werden door hen bezocht. Wethouder Elisabeth van Oostrum bezocht donderdag basisschool De Regenboog in Amerongen.

Zij deelde aan de ouders inspiratieboekjes uit met handige en leuke, positieve tips voor en door ouders. ,,Opvoeden is hartstikke leuk, maar ook moeilijk, als moeder realiseer ik mij dat heel goed. Ouders zitten vaak met dezelfde vragen over het opvoeden van hun kinderen. Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin kunnen ouders, maar ook kinderen en jongeren terecht met die vragen. Maar vergeet niet dat iedereen ervaringsdeskundige is. Daarom is het goed dat ouders het met elkaar hebben over het opvoeden en opgroeien van hun kinderen en dat jongeren onderling hun ervaringen delen. Positieve ervaringen met elkaar delen en van elkaar leren is misschien wel het belangrijkste waar het bij opvoeden en opgroeien om gaat.''

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 16 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04