Laatste wedstrijd handbiker Peter Sluis eindigt in mineur

11 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - De handbiker Peter Sluis uit Doorn heeft in het weekeinde van 8/9 oktober deelgenomen aan de Para Games in Breda. Dit evenement wordt eens per twee jaar georganiseerd in Nederland en is voor veel sporten een kans om zich te kwalificeren of te nomineren voor de Olympische spelen voor gehandicapten in 2012 in Londen. Het liep voor Sluis uit op een minder geslaagd weekend.

Sluis was vol goede moed afgereisd naar Breda voor een tijdrit, zijn specialiteit, en een marathon. Het weer zat niet echt mee en achteraf gezien bood het parcours ook de nodige uitdagingen. Het parcours was ongeveer dertien kilometer lang en bestond uit vier kilometer asfalt, boerenlandwegen en voor de rest uit klinkers en kasseien.

Sluis reed in de laatste kilometer lek en eindigde achter de toppers op een vijfde plaats. Snel warm gedoucht en gegeten en voorbereidingen getroffen voor de middagrace die om 15.00 werd verreden. Sluis zat goed in de race maar halverwege raakte hij betrokken bij een valpartij in een snelle bocht met als gevolg schaafwonden en veel kapot aan de bike en een lekke band.

Een wiel werd vervangen en hij ging door en na enkele ronden kreeg de fietser weer een lekke band in een bocht waardoor hij een crash maakte en in de hekken terecht kwam met nog meer persoonlijke en materiële schade tot gevolg. Desondanks reed hij de wedstrijd uit en eindigde alsnog met een oorkonde en medaille en kreeg hij ook de eerste prijs in de H2-klasse, omdat hij met zijn tijdrit voldoende voorsprong had genomen op de andere rijders uit zijn klasse. Echt blij was hij niet, omdat de lichamelijke en materiële schade daar te groot voor was. Het zal even duren voordat zijn fiets weer gemaakt is.

advertentie
advertentie