Heuvelrug gemeente zoek sporters van het jaar

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Wie wint dit jaar een gemeentelijke sportprijs? Wie wordt het Sporttalent, de Sportvrouw, de Sportman, de Sportploeg, de Sportvereniging of de sportiefste basisschool? Daar heeft elke inwoner van Utrechtse Heuvelrug invloed op. Men kan van de gelegenheid gebruik maken om een favoriete sporter, sportploeg, sportclub of basisschool voor te dragen.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug is sportminnend. Nagenoeg elke tak van sport wordt binnen Utrechtse Heuvelrug beoefend. De gemeente telt zo'n 19.000 georganiseerde sporters. Sport verdient voortdurende stimulering en waardering. Het gemeentebestuur van Utrechtse Heuvelrug stelt jaarlijkse sportprijzen beschikbaar met het doel sportbeoefening te stimuleren en te waarderen. De sportprijzen worden uitgereikt voor individuele en teamprestaties. De gemeente Utrechtse Heuvelrug krijgt jaarlijks haar Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het jaar. Om het belang van sport voor de jeugd te benadrukken, stelt het gemeentebestuur ook een sportprijs beschikbaar voor een opmerkelijk Sporttalent. Samen met de Sportvereniging van het jaar en de Sportiefste Basisschool van het jaar zijn er in totaal zes gemeentelijke sportprijzen.

Voor het vierde jaar op rij zal tijdens een Sportgala bekend worden gemaakt wie een sportprijs mee naar huis mag nemen. Deze prijzen worden weer uitgereikt door bekende Nederlanders op sportgebied onder bezielende leiding van NOS sportcommentator Hans van Zetten. Ook zullen sponsors de prijswinnaars verrassen. Het Sportgala wordt gehouden op 3 februari 2012 in Sport en Cultuurcentrum De Binder in Leersum.

Iedereen uit de Gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft de mogelijkheid om voor te dragen. Uit deze voordrachten zal de Nominatiecommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de pers, sportkoepels, voortgezet onderwijs en gemeente drie nominaties per categorie aanwijzen. Een jury bestaande uit alle voorzitters van sportverenigingen, directeuren van basisscholen en vertegenwoordigers van de gemeenteraad kiezen uit de genomineerden de winnaars.

Vanaf 1 september 2011 is het mogelijk individuele inwoners, teams, verenigingen en scholen voor te dragen. Op de website van de gemeente (www.heuvelrug.nl/Evenementen en & activiteiten, sportprijzen 2011) zijn er eenvoudige invulformulieren geplaatst. Voordragen kan tot 1 december 2011.

advertentie
advertentie