Volleybaloverzicht: Herstel Volleermannen met knappe overwinning

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De Volleermannen herstelden zich in de uitwedstrijd tegen Utrecht met een knappe overwinning. Het werd tegen Utrecht 5 2-3 na een 2-0 achterstand. De vrouwen van Volleer werden door Utrecht 3 met duidelijke cijfers teruggewezen (4-0). Enervo kende opnieuw winst voor beide ploegen. De mannen legden Switch 2 met 4-0 over de knie, terwijl de vrouwen na een valse start met verlies in de eerste set DOSC met een 3-1 nederlaag naar huis stuurde.

Enervo

De vrouwen van Enervo werden in de eerste set geconfronteerd met een tegenstander die verrassend uit de startblokken kwam. DOSC, gepromoveerd, dacht men wel even te kunnen verslaan, maar na een beschamende 16-25 stond Enervo nog steeds met lege handen. De ommekeer was er echter meteen, want in de tweede en derde set walste Enervo op oorlogssterkte over de Dolderse vrouwen heen, die na 25-10 en 25-13 pas in de vierde set weer tot enig tegenspel konden komen. Maar ook toen was Enervo met 25-17 veel te sterk.

Switch 2 was afgelopen seizoen nog een redelijk spelende middenmoter. De mannen van Enervo waren voorbereid op een lastige tegenstander, maar zag na de gewonnen eerste set (25-21) de tegenstanders in elkaar zakken. Na de 25-12 liet Enervo de teugels wat vieren zonder dat Switch de kans greep gevaarlijk te worden (25-18). Alleen in de vierde set duurde het wat langer voordat Switch capituleerde. Het werd uiteindelijk 25-22, waardoor Enervo na drie gewonnen wedstrijden stevig aan kop gaat.

Volleer

De wedstrijd van de mannen van Volleer tegen Utrecht 5 had twee gezichten. De eerste en tweede set kon Volleer de Utrechtenaren niet bijbenen (25-17 en 25-20), waarna Volleer de krachten opnieuw mobiliseerde om een dragelijk resultaat te kunnen bereiken. Dat leidde tot een totale ommekeer in de wedstrijd. Volleer nam het initiatief en gaf dat niet meer uit handen. Utrecht trachtte er alles aan te doen om opnieuw Volleer onder druk te krijgen, maar slaagde daar niet in. Volleer wist, dat na de 19-25 van de derde set, de winst voor het grijpen lag en pakte die dan ook via 21-25 en 11-15. Een verdiende winst, behaald met spel dat perspectief biedt.

De vrouwen van Volleer waren niet opgewassen tegen de aanvalskracht van Utrecht 3. Dat team, dat vorig seizoen de promotie naar de regiodivisie had gemist, liet zien wat de bedoelingen waren in de huidige competitie. Hoewel Volleer zich steeds knap verweerde, kon niet worden voorkomen, dat Utrecht speelde zoals het wilde. Het was voor de Leersumse vrouwen een goede les voor wat hun te wachten staat op dit niveau. Volleer werd niet echt weggespeeld, maar had geen uitzicht op setwinst: 25-16; 25-21; 25-19; 25-19.