KCD/Decohome slaat weg omhoog in

9 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Na een moeizame competitiestart lijkt KCD/Decohome de weg omhoog te zijn ingeslagen. Niet alleen werd de op papier lastige uitwedstrijd tegen Ermelo met 13-14 gewonnen, belangrijker was dat de ploeg bij vlagen zijn beste spel van dit seizoen liet zien. Of dit voldoende is om een rol in het kampioenschap te gaan spelen, is de vraag. De achterstand op het nog ongeslagen SKV is nu nog te groot.

Ermelo en KCD deelden de derde plaats bij aanvang van de wedstrijd; de winnaar van deze strijd zou omhoog mogen kijken, terwijl voor de verliezer de grijze middenmoot zou resteren. Vanaf de eerste minuut liet de Doornse ploeg zien wat de bedoelingen waren. Met uitstekend korfbal werd binnen een kwartier een 0-4 voorsprong opgebouwd. De jonge ploeg is echter ook nog behoorlijk wisselvallig en dat werd met de routine die Ermelo in huis heeft, al snel afgestraft. De Veluwenaren hadden maar zeven minuten nodig om er weer een echte wedstrijd van te maken: 4-5. KCD/Decohome liet zich echter niet overlopen, pikte aan bij het spel van de tegenstander en zo ontstond een gelijkopgaand duel dat met nog vijf minuten voor de thee een 6-6 stand kende. Kort voor de rust demarreerden de groenwitten echter toch nog verrassend naar 6-8.

De tweede helft startte spectaculair met aan beide zijden een goal, maar daarna kende KCD haar beste fase. In ruim tien minuten werd de stand naar een op het oog geruststellende 8-13 voorsprong getild. Opvallend was daarbij dat inmiddels alle acht spelers de korf hadden weten te vinden. Net als in de eerste helft zakte de ploeg wat in en dat gaf Ermelo gelegenheid nogmaals terug in de wedstrijd te komen.

Binnen tien minuten was de achterstand teruggebracht naar 12-13 en zo maakte iedereen zich op voor een heet laatste kwartier. KCD/Decohome toonde echter mentale veerkracht, scoorde direct de 12-14 waarna een ten onrechte toegekende strafworp Ermelo op 13-14 zette. Ondanks enkele hachelijke momenten speelde KCD de wedstrijd goed uit en zo gingen de punten gezien het spelbeeld meer dan verdiend mee naar Doorn.

Zaterdag ontvangt KCD/Decohome Wolderwijd, dat twee punten minder heeft. Bij winst gaan de Doornse spelers met een goed gevoel de zaal in, bij verlies is de tweede helft op het veld komend voorjaar een formaliteit.

Topscorers: Ivo Stomp 4, Laura Briedé, Johan Kraan en Jort v Burken allen 2.