Weer overwinning voor ADC

2 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Ook de tweede wedstrijd voor de bondscompetitie is door de dammers uit Amerongen van ADC gewonnen. Op 27 september was Austerlitz 2 de onderliggende partij met 11- 5.

Evert Wiggemansen zette de ADC'ers op voorsprong door tegenstander Van Soesbergen te verslaan. Hij behaalde een dam en aangezien de schijven van de Austerlitz- speler niet goed stonden gaf laatstgenoemde op. Arie van der Grift versloeg vervolgens Willy van de Broek, omdat hij ook een dam haalde, die de doorslag gaf. De derde overwinning kwam op naam van Evert van Grondelle, die Schuurman op materiële achterstand zette en twee punten op zijn conto kon bijschrijven. De andere partijen eindigden in remise.

De uitslagen:

W. Putman - WJ vd Broek: 1- 1

A. vd Grift - WP vd Broek: 2- 0

M. v Dijk - H. Vredeveldt: 1- 1

J. v Laar - J. Claver: 1- 1

B. Boer - W. v Kesteren: 1- 1

E. Wiggemansen - A. v Soesbergen: 2- 0

M. vd Grift - F. v Ee: 1- 1

E. v Grondelle - H. Schuurman: 2- 0

Onderlinge competitie

Voor de onderlinge competitie speelde Wim van Stempvoort tegen Aart Kleinveld. Toen Kleinveld een 1 om 3 naar dam open zette, was van Stempvoort er als de kippen bij om die dam te pakken. Vervolgens moest Kleinveld nog een extra schijf offeren om de dam af te pakken en met 3 schijven achterstand gaf hij vervolgens op. Cees Visser had het niet makkelijk tegen de zich goed verwerende Jan Derksen. Wel kwam Derksen een schijf achter en werd door Visser vervolgens positioneel vastgezet. Dat betekende 2 punten voor Visser.

W. v Stempvoort - A. Kleinveld: 2- 0

C. Visser - J. Derksen: 2- 0

advertentie
advertentie