Dalto met moeite langs OVVO

2 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Opnieuw een warme zaterdagmiddag, en een mooi affiche: de regionale derby Dalto-OVVO, en daar kwam ook RTV Utrecht op af. Dalto startte zonder Jorrit Bergsma en Ilona van den Berg.

Na de klinkende overwinning op landskampioen TOP (vorige week) waren de verwachtingen hoog gespannen, maar Dalto kon die aanvankelijk niet waarmaken. OVVO ging flitsend van start en kwam op 0-1 en liep brutaal uit naar 0-3. De spirit leek een beetje te ontbreken bij Dalto en OVVO speelde energie. Bij Dalto was het Jesper Oele (vorig seizoen nog spelend bij OVVO) die de ploeg in de eerste fase in de wedstrijd hield en het goede voorbeeld gaf qua inzet. Hij scoorde 1-3 uit een vrije bal en verrichte een sublieme onderschepping nadat een overtreding tegen hem onbestraft was gebleven. Het spel van Dalto bleef echter slordig met plaatsfouten en een gemiste vrije kans. Na ruim tien minuten stond het 2-5 en nam coach Ron Steenbergen al een time out. Dat had niet meteen effect, OVVO kreeg diverse kansen op 2-6, maar Jesper Oele scoorde 3-5 en later ook 5-6. Otto Fabius miste toen vanaf de stip de kans op de gelijkmaker en het werd even later 5-7. Daarna kwam Dalto verdedigend beter in het spel. Door een schot van Sietske van de Sande van heel ver en een korte kans van Maarten Groot Hulze na een doorbraak van Jelle Steenbeek werd het voor eerst weer gelijk, 7-7. Helaas werd de verdediging daarna nog twee keer uitgespeeld (7-9). Maarten Groot Hulze bracht de ruststand met een afstandschot op 8-9.

Na rust was het opnieuw OVVO dat het sterkste uit de startblokken kwam en uitliep naar 8-11. Bij de stand van 10-12 kwam Jorrit Bergsma in de ploeg voor Otto Fabius. Zijn eerste drie schoten gingen mis, maar het vierde schot draaide heel mooi de korf in. Het Dalto-publiek liet zich horen en kreeg weer moed. Bij OVVO werd ook gewisseld en dat leverde verdedigend veel druk op voor Dalto. Bij 11-13 kwam Ilona van den Berg voor Anke van der Mel in het veld en ze scoorde direct 12-13 uit een doorloopbal. Maarten Groot Hulze miste eerst een vrije kans op de gelijkmaker, maar maakte die even later toch via een moeilijke kans uit de draai (13-13).

Jorrit Bergsma bracht Dalto voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong (14-13). Jesper Oele moest zich kort daarna wegens een blessure (ademnood door een tik op de ribben) laten vervangen; Dennis Brunt kwam in zijn plaats in het veld. OVVO kwam weer langszij (14-14), maar het was Ilona van den Berg die de beslissing voor Dalto forceerde. Eerst nog draaide een schot uit de korf, maar via een eenhandige doorloopbal en een schot scoorde ze 16-14. De korte kansen voor de dames lukten vandaag niet zo, maar Lieveke Meiling wist nog wel de korf te vinden voor de 17-14, overigens precies vanaf de plaats van waar ze de fotograaf voor de wedstrijd had beloofd te zullen schieten. OVVO scoorde voor de statistieken nog 17-15, maar Dalto had het toch weer gefikst.

Over statistieken gesproken: Dalto scoorde in de 5 veldwedstrijden ofwel 24 doelpunten (tegen TOP en KVS), ofwel 17 (tegen Deetos, PKC en OVVO). Tegen OVVO waren de doelpunten als volgt verdeeld:

Jesper Oele 3, Maarten Groot Hulze 3, Ilona van den Berg 3, Jorrit Bergsma 2, Jelle Steenbeek 2, Sietske van de Sande 2, Otto Fabius 1, Lieveke Meiling 1.

Coach Ron Steenbergen toonde zich achteraf tevreden met de reeks die zijn ploeg op het veld heeft neergezet, maar had toch ook kwetsbaarheden gezien bij Dalto: ,,De scherpte ontbrak in het begin, OVVO was feller in de duels, en daardoor sloop de onrust in het spel. Dat zie je dan terug in plaatsfouten en gemiste kansen. In de loop van de eerste helft kwamen we beter in ons spel.Met Jorrit en Ilona in de ploeg konden we de wedstrijd ombuigen. Maar het is zeker een middag waar we weer van kunnen leren. Volgende week hebben we rust en dan begint de voorbereiding op de zaal.''