Eenvoudige zege voor KCD/Decohome

2 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Op een zonovergoten sportpark Tuilland pakte KCD/Decohome zaterdag twee punten door het onderaan staande Eemvogels uit Soest eenvoudig te verslaan. Met 10-5 waren de Doornse korfballers duidelijk de beste zonder dat er sprake was van een sprankelende wedstrijd. Daarvoor zijn twee ploegen nodig maar het kwaliteitsverschil was te groot.

Dat bleek overigens niet uit het scoreverloop in de eerste helft. De groen witten hadden de opstelling licht aangepast door Laura Briedé en Geer Janne Baakman van vak te laten wisselen maar vergeleken met de wedstrijd van vorige week leverde dat -zeker in de eerste helft- geen ander wedstrijdbeeld op. Ook nu was de eerste aanval behoorlijk op dreef en toen er binnen tien minuten een 2-0 stand op het scorebord stond via Marcella Hardeman en Ivo Stomp gingen de toeschouwers er goed voor zitten, maar net als vorige week had het tweede aanvalsvak moeite om te scoren. Het duurde liefst twintig minuten voor Johan Kraan vanaf de strafworp de derde goal kon laten aantekenen. Omdat de Soestenaren intussen ook de korf hadden gevonden , betekende dat de 3-1. Kort voor de rust brachten de Eemvogels de spanning zelfs terug via een afstandschot. Zo konden de teams met een voor korfbal zeldzame 3-2 ruststand aan de thee. Met name KCD/Decohome mocht zich dat aanrekenen want de ploeg kreeg volop ruimte voor het schot, maar het vizier stond niet erg scherp.

Dat veranderde het eerste kwartier na de korfwisseling. Plotseling kon de korf wel worden gevonden. Binnen tien minuten was de marge via Ivo Stomp, Geer Janne Baakman en Anke Steinmann naar een geruststellende 6-2 opgelopen en toen in de 16e minuut Laura Briedé twee keer wist te scoren leek de Soester ploeg een debacle tegemoet te gaan maar KCD/Decohome liet de Eemvogels toch ontsnappen. De tegenstander richtte zich op en scoorde drie keer op rij. Spannend werd het echter niet meer want daarvoor was het kwaliteitsverschil in het veld veel te groot. Via Marcella Hardeman en Geer Janne Baakman eindigde de wedstrijd in een duidelijke 10-5 zege.

Met dit resultaat klimt KCD/Decohome naar de derde plaats. Die plek wordt gedeeld met de tegenstander van komende week Ermelo. Op de Veluwe kan de Doornse ploeg goede zaken doen; een nederlaag betekent een langdurig verblijf in de grijze middenmoot.